Foto: Goran Sebelic / CROPIX

JESU LI MU OTKAZALE KOČNICE? Vlak udario kombi i nekoliko stotina metara ga vukao po tračnicama

Autor: Dnevno.hr

U nesvakidašnjoj prometnoj nesreći koja se sinoć oko 23 sata dogodila na pulskoj rivi na svu sreću nitko nije ozlijeđen. Nesreća se dogodila kada je putnički vlak koji prometuje na relaciji Lupoglav-Pula, udario u parkirano kombi vozilo Peugeot lokalnog veslačkog kluba, izvijestila je danas istarska policija.

Prema prvim neslužbenim informacijama, putničkom vlaku kojim je upravljao 32-godišnji strojovođa, otkazao je sustav kočenja.

PU istarska je izvijestila kako je vlak nakon udara gurao kombi nekoliko stotina metara tračnicama koje inače nisu u upotrebi, odnosno sve do obližnje zgrade pulske Lučke kapetanije, te pritom oštetio nekoliko prometnih znakova. Nitko nije stradao.

Točan uzrok nesreće sutra

“Do sada provedenim izvidima utvrđeno je kako sve ukazuje na to da se nesreća dogodila uslijed otkazivanja sustava kočenja, no točan uzrok nesreće bit će poznat sutra nakon što Agencija za istraživanje nesreće u cestovnom, željezničkom i pomorskom prometu poduzme mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, naveli su iz PU istarske.

Neslužbeno se doznaje kako je kombi vozilo u vlasništvu obližnjeg veslačkog kluba Istra.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.