JESU LI HRVATI ZAUVIJEK IZGUBILI TESLU? Srpska škola u Kanadi s vlastima dogovorila da se trg nazove po njihovom najvećem sinu!

Autor: Dnevno

Područje od Teslinog spomenika do hidrocentrale iz davne 1892. godine na Nijagarinim vodopadima, koja je napravljena prema patentima Nikole Tesle, ubuduće će se zvati Nikola Tesla Plaza.

Kako izvještava srpska agencija Tanjug, za ovaj poduhvat zaslužna je Srpska škola “Nikola Tesla” iz Niagara Falls u kanadskoj državi Ontario i Kanadski tehnički muzej “Tesla”, koji su uputili zahtijev komisiji Niagara Parkova i dobili odobrenje.

Priopćenje škole prenosimo u cijelosti:

Sa radošću vas obavještavamo da su naša Srpska škola “Nikola Tesla” i Canadian Tesla Technical Musem izvojevali još jednu važnu pobjedu kako bi se za lik i djelo Nikole Tesle u ovom dijelu svijeta još više čulo. Nakon našeg prvog zahtijeva i zvaničnog proglašenja 10. jula za Dan Nikole Tesle u gradu Nijagari čiju proklamaciju smo dobili 2015. godine, upravo smo dobili informaciju da je i naš drugi zahtijev usvojen škole.

Ova više nego lijepa vijest koja nam dolazi pred nastupajuću 2020. godinu, u kojoj će naša Srpska škola „Nikola Tesla“ proslaviti 10 godina postojanja i 10 godina obilježavanja Dana Nikole Tesle, još nas više obavezuje da i dalje nastavimo istim putem. Putem očuvanja našeg srpskog jezika, vjere, kulture i tradicije, odnosno očuvanja lika i djela Nikole Tesle kao jednog od najvećih sinova našeg naroda koji je ostavio neizbrisiv trag i na ovom području gdje danas živimo -rekao je Borislav Živković iz Srpske škole “Nikola Tesla”.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.