Foto: Udruga Zamisli

JESTE LI I SAMI ‘NEET’ OSOBA? U Hrvatskoj ih je na tisuće, ali novi projekt želi ih usmjeriti i ‘urbano aktivirati’

Autor: Dnevno.hr

Na štandu na vrhu zagrebačke Gajeve ulice mladi, njihovi roditelji i svi zainteresirani mogu se u ponedjeljak i utorak, 25. i 26. travnja, informirati o projektu „Do posla u Centru – urbana aktivacija mladih na tržištu rada“ usmjerenog na mentorstvo, profesionalnu potporu i edukaciju tzv. NEET osoba, mladih od 15 do 29 godina koji su nezaposleni te izvan obrazovnog sustava.

Projektom koji Udruga Zamisli provodi u partnerstvu s Institutom za razvoj tržišta rada i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, a sufinancira ga Europski socijalni fond, za mlade NEET osobe koje se uključe u projekt osigurani su socijalno mentorstvo, različiti verificirani programi osposobljavanja i obrazovanja te druge aktivnosti koje doprinose razvoju mekih vještina i općenito pripremi za tržište rada.


Prema podacima HZZ-a u Gradu Zagrebu u 2020. (zadnji dostupni podaci) je 17 641 nezaposlenih osoba, dok je godinu prije takvih bilo 15 957. Prema statističkim podacima analize Ekonomskog instituta, Hrvatska je 2017. godine bila četvrta država EU s najvišom stopom NEET stanovništva (engl. Not in Employment, Education or Training) u dobi između 15 i 29 godina (17,9%).

Više o svim aktivnostima i uvjetima uključivanja u projekt zainteresirani mogu saznati izravno od stručnjaka na projektu, tijekom ponedjeljka i utorka od 10 do 18 sati na štandu u Gajevoj ulici.

Foto: Pdp letak
Foto: Pdp letak

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.