Foto: Boris Scitar/Vecernji List//PIXSELL

JESMO LI DOBRO SHVATILI? Radnička fronta opet pokušala objasniti kako bi uzela novac bogatima

Autor: D.R.

Radnička frotna javila se priopćenjem oko ‘progresivnog oporezivanja štednji iznad 700.000 kuna’.

Kažu, povod za reakciju bili su deseci medijskih naslova i različitih interpretacija, a koje se može svesti pod onu da bi “Radnička fronta oduzimala bi privatnu štednju bogatima”.

“Antikrizna mjera glasi: ‘Učiniti transparentnim račune 1,5 posto najbogatijih stanovnika u domaćim bankama, sredstva na računima progresivno oporezivati te ih preusmjeriti u fondove za saniranje krize. Sva sredstva koja po deponentu premašuju iznos koji garantira Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju bankarskog sustava (cca 700.000 kuna) postaju osnovica za porez.”

“Ukupni imovinski cenzus nositelja računa i njegove obitelji iznimno može opravdati izuzeće od tog pravila (primjerice, u preraspodjelu ne ulaze sredstva stečena unutar radnog odnosa u svojstvu fizičke osobe – radnika, te obavljanjem samostalne djelatnosti u državi ili inozemstvu, kao niti zemljišta, ušteđevina ili naslijeđena stečevina namijenjena za kupovinu prve nekretnine obitelji i slično”, poručili su iz RF-a.

Društvene mreže se sprdaju s Bernardićem, a i Peović je dobila svoje prve porcije

 




Ljevica je dobila svoju novu i opasnu inačicu, natopljenu neojugoslavenstvom koja Tita nastoji baštiniti do zadnjeg zareza




Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.