fbpx
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

‘JE**M TI MATER, ISPEĆI ĆU TE I POJESTI!’ Štef prijetio Joži: ‘Gdje je taj vrag? Ubit ću ga!’, svjedočio i poznati podravski župnik

Autor: Dnevno.hr

Susjedi zagorskog mjesta Lepoglava žestoko su se verbalno obračunali i završili na sudu.

Na koncu je sutkinja presudila da su oba aktera kriva i jedan drugome moraju platiti odštetu za duševne boli, no ne u istom iznosu.

Naime, Joža je tužio susjeda Štefa da mu je u siječnju u prostorijama prekršajnog suda u Ivancu prijetio smrću, a Štef je tužio Jožu da mu je psovao mater i prijetio da će ga deportirati.


Tako Štef Joži mora platiti 19.500 kuna odštete, a Joža Štefu 4500 kuna, piše Danica.

Štef prstima oponašao pištolj, Joža se preplašio za život

Prema presudi, Štef se u prostorijama prekršajnog suda okrenuo prema Joži te “svinuvši kažiprst ruke učinio kretnju kao da pritišće okidač vatrenog oružja, pri tome oponašajući zvuk pucnja, što je kod tužitelja izazvalo strah za vlastiti život i sigurnost”.

Štef je pravomoćnom presudom Općinskog suda u Varaždinu proglašen krivim zbog kaznenog djela prijetnje. Svemu je prethodio događaj iz listopada kad je Štef prolazio traktorom pokraj Jožine kuće te mu je zasmetao Jožin parkirani automobil na cesti.

“Počeo je jako trubiti sirenom te ugasivši traktor počeo vikati ‘gdje je taj vrag, je… mu bog mater, ubit ću ga, je… mu bog mater’. Nakon što je Joža izašao iz kuće, Štef je nastavio vikati i prijetiti: Je… ti bog mater, ubit ću te, ispeći ću te i pojesti“, tvrdi Joža, kako stoji u presudi.

Svjedočio i podravski župnik

No, za taj slučaj obojica su proglašena krivima za remećenje javnog reda i mira te prekršajno kažnjena novčanim kaznama. Zanimljivo je kako je na sudu svjedočio i poznati podravski župnik te policijski kapelan Ozren Bizek koji je rodom iz Lepoglave te je Jožin susjed. Potvrdio je da je čuo kako Joža Štefu psuje majku bosansku te prijeti da će deportirati i njega i sina natrag u Bosnu.

Velečasni Bizek, koji nije u zavadi s Jožom, “iskazao je da je vidio i čuo (bio na prozoru svoje kuće) parkirani Jožin auto, tako da su Štef i njegov sin stali traktorom i prikolicom jer im je onemogućio normalan provoz”.
Presuda prekršajne sutkinje je nepravomoćna i obojica se na nju mogu žaliti u zakonom predviđenom roku.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.