Foto: AP Photo/Eugene Hoshiko)

JEDNA LIJEPA RIJEČ O PUTINU I ODMAH PROPAO! Zapovjednik njemačke mornarice progovorio: ‘Ako se mene pita, jednostavno je dati mu poštovanje koje i vjerojatno također zaslužuje’

Autor: N.K

Prvi čovjek njemačke mornarice, zapovjednik Kay-Achim Schönbach u subotu je podnio ostavku nakon velikog pritiska javnosti zbog njegove izjave o Rusiji kada je rekao da Putin zaslužuje poštovanje.

Osim toga, velike kritike došle su i zbog drugog dijela njegove izjave u kojoj je rekao da Ukrajina vjerojatno nikada neće vratiti Krim koji je anektirala Rusija.

“Zatražio sam od ministrice obrane Christine Lambrecht da me odmah razriješi dužnosti”, priopćio je viceadmiral Kay-Achim Schoenbach.

“Ministrica je prihvatila moj zahtjev”, dodao je.

On je podnio ostavku nakon komentara iznesenog u petak u Indiji. Nakon toga, Ukrajina je pozvala njemačkog veleposlanika i Schönbacha da povuku izjavu.

“Ono što on zaista želi je poštovanje”, rekao je o Putinu. “I Bože moj, dati nekome poštovanje malo košta, ako ne i ništa. Ako se mene pita, jednostavno je dati mu poštovanje koje doista zahtijeva i vjerojatno također zaslužuje.”

Njegove izjave dodatno su zapalile eter uslijed velikih napetosti između Rusije i Zapada zbog razmještanja gotovo 100 tisuća ruskih vojnika uzduž ukrajinske granice. Sa Zapada unatoč negiranju od strane Rusije, dolaze tvrdnje kako se sprema invazija na Ukrajinu.




Tako je SAD poslao i pomoć Ukrajini, ali ovih dana se pokrenula diplomacija, pa su u tijeku pregovori koji za sada nisu urodili plodom.

Rusija niječe da planira bilo što, no također zahtijeva da NATO obeća da neće primiti Ukrajinu u članstvo ili se širiti dalje na istok Europe.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.