Foto: Guliver/Dmitry Golubovich

JEDAN PO JEDAN, SAMO NESTAJU, ALI OVAJ JE NAJBITNIJI DO SADA! Putina napustio najviše rangirani bliski suradnik od početka invazije na Ukrajinu

Autor: L.B.

Još jedan bliski suradnik napustio je Vladimira Putina. Naime, njegov bliski saveznik Aleksej Kudrin postao je posljednji u nizu visokih ruskih dužnosnika koji je podnio ostavku.

Kudrin je bio šef ruskog odbora za reviziju, a ranije je obavljao dužnost ministra financija i zamjenika premijera.

Kako javlja Guardian, izvori sugeriraju da bi se po odlasku iz vlasti mogao zaposliti u ruskom tehnološkom divu Yandexu.

Najviše rangirani dužnosnik vlade koji je podnio ostavku nakon invazije Ukrajine

Tijekom cijele svoje karijere Kudrin je bio bliski saveznik Vladimira Putina, a danas je postao najviše rangirani dužnosnik vlade koji je podnio ostavku nakon invazije Ukrajine.

Kao razlog tome, Kudrin je naveo da se želi fokusirati na “velike projekte” te dodao da još uvijek nije odlučio što će raditi nakon ostavke.

Međutim, naglasio je da je ostavka bila njegova odluka: “Da, radilo se o mojoj inicijativi. Tražim nove, zanimljive projekte kojima bih se posvetio”.

Začulo se pet hitaca

Putin tako ostaje bez još jednog u nizu bliskih suradnika, koji doduše nije završio mrtav kao velik broj oligarha koji su skončali pod naerazjašnjenim okolnostima.




Podsjetimo, sredinom ovog mjeseca ostao je bez pukovnika Vadima Bojka (44), bliskog suradnika koji je pronađen mrtav u svom uredu u Rusiji. Kako piše Mirror, Bojko, koji je bio zamjenik šefa prestižne Pacifičke više pomorske škole Makarov u Vladivostoku, pronađen je s višestrukim ranama od metaka na tijelu.

Otac dvoje djece, koji je navodno bio zadužen za naoružanje i streljivo na elitnoj akademiji, došao je na posao kao i obično, no ubrzo nakon što je ušao u svoj ured, začulo se pet hitaca, kažu izvještaji. Dežurni časnik koji je čuo pucnjavu potom je dojurio na lice mjesta i vidio Bojkovo tijelo.

‘Kada se časnici počnu ubijati, nešto nije u redu s državom’

Dok su prva izvješća u Rusiji govorila da se sumnja na samoubojstvo, medij BAZA, koji ima bliske veze s policijom, tvrdi da su kriminalistički istražitelji pronašli pet čahura i četiri pištolja Makarov pored mrtvog pukovnika. Postavlja se pitanje kako je pukovnik mogao sam sebi pet puta pucati u prsa.




Vladimir Osčenko, direktor lokalne televizije, također vjeruje da se Bojko ubio. “Kada se časnici počnu ubijati, nešto nije u redu s državom i državnom službom”, napisao je Osčenko na Facebooku, dodajući da su Bojkovo samoubojstvo potvrdili odjel za tisak Tihooceanske flote i admiralski savjetnici zapovjednika flote, javlja neovisni ruski medij Meduza.

Podsjetimo, od početka ove godine, a pogotovo nakon agresije na Ukrajinu 24. veljače, Rusiju je zapljusnuo val misterioznih i dijaboličnih samoubojstava ili vrlo čudnih padova kroz prozor poznatih ruskih poduzetnika, oligarha i top-menadžera iz energetskog i vojnog sektora, uglavnom bliskih ili s dobrim vezama u Kremlju.

Najnovija smrt

No, to nije ni posljednja smrt. Naime, najnovija u nizu smrti ruskih oligarha odlazak je ruskog milijardera Vječeslava Tarana (53), koji je u utorak poginuo u helikopterskoj nesreći u Švicarskoj pod misterioznim okolnostima, piše britanski The Sun.

Naime, nesreća se dogodila na jugoistoku Francuske u blizini sela Elze, nakon što je helikopter Eurocopter EC130 (H130) poletio iz Lozane.

Prema navodima britanskog tabloida koji se poziva na lokalne medije iz Monaka, u helikopteru je bilo predviđeno da bude još jedan neimenovani putnik, ali on je u posljednjem trenutku otkazao ukrcavanje na koban let.

Druga stvar koja budi sumnju jest činjenica da mu se helikopter srušio po lijepom vremenu, prenosi Daily Mail.

Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.