Foto: Damjan Tadic / CROPIX

JECKOV ZATEČENA PAVLIČEKOVIM OPTUŽBAMA! Priča se o mobilizaciji Srba iz Hrvatske: ‘Vjerujte, ništa o tome ne znam’

Autor: Lucija Brailo

Nakon što je saborski zastupnik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček danas u Saboru kritizirao Vladu Andreja Plenkovića zbog propusta na polju sigurnosti, rekavši mu kako je osobno glasao protiv obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj jer smatra da se dodatno ugrožava sigurnost naroda, priča je poprimila puno veće razmjere.

Naime, nakon što je Plenkoviću ‘natrljao na nos’ pad drona na Zagreb, naglasivši kako i dalje nemamo odgovor tko ga je poslao, a nije mu propustio niti spomenuti odbjeglu jahtu ruskog oligarha, Pavliček je upozorio da “već mjesecima imamo sigurnosni propust ispod radara, zbog poteza istočnih susjeda”.

On je kazao kako od listopada 2022. brojni hrvatski građani koji su ujedno i državljani Srbije, dobivaju pozive za regrutaciju vezano za moguće mobilizacije vojske Srbije ako dođe do rata na Kosovu. Pritom je optužio čelne ljude SDSS-a, ali i Ravnateljstvo hrvatske policije, da su sve htjeli zataškati, pa smo kontaktirali saborsku zastupnicu SDSS-a i predsjednicu kluba zastupnika SDSS-a Draganu Jeckov, kako bi nam rekla kako ona i vrh SDSS-a komentiraju ove Pavličekove optužbe.

“Prvi put čujem”

Predsjednica Kluba zastupnika SDSS-a Dragana Jeckov je pak, na pitanje kako komentira ove Pavličekove optužbe, kazala: “Ne komentiram ništa što optužuje Marijan Pavliček!” Upitana o tome je li istina da se u Srbiji regrutiraju vojnici, Jeckov je rekla: “Ja, vjerujte, ništa o tome ne znam, to sad prvi put čujem.

Podsjetimo, ovo je Pavliček rekao: “Među onima koji su dobili poziv za mobilizaciju su i djelatne osobe Ministarstva unutarnjih poslova RH, hrvatski policajci. Koliko imamo saznanja, bar 15 hrvatskih policajaca iz policijskih uprava Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske su dobili pozive, jer imaju dvojno državljanstvo, da se jave u Sremsku Mitrovicu”, kazao je Pavliček uime Kluba Hrvatskih suverenista u slobodnom govoru u Saboru.

Božinović i Grlić Radman se nisu očitovali

Osim toga, istaknuo je kako imaju saznanja da se na taj poziv javio jedan hrvatski policajac koji je stupio u kontakt s vojskom Srbije te dobio zadatke kako se ponašati u slučaju mobilizacije. Pavliček je upozorio kako se radi o sigurnosnom propustu.

“Ovaj slučaj se htio zataškati. Ravnateljstvo policije o tome nije obavijestilo hrvatsku javnost. U to su se upleli i čelni ljudi SDSS-a kako bi se ovaj slučaj zataškao jer se radi o pripadniku srpske manjine iz neposredne blizine Vinkovaca”, kazao je Pavliček. Podsjetio je kako je ta osoba suspendirana s dužnosti i čeka se disciplinski postupak.




Ustvrdio je kako se o tom slučaju nije očitovao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović niti ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman koji je, smatra, zbog toga trebao poslati prosvjednu notu Srbiji.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.