Foto: Ante Cizmic / CROPIX/Ilustracija

‘JE*** TI MATER, JA SAM NOSITELJICA HDZ-ove ISKAZNICE’! Hrvatska ratnica pokazala pravo lice na parkingu: U okršaju s braniteljem i ona dobila ‘porciju’

Autor: I.G.

Na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu nedavno je završio incident iz prosinca prošle godine. Naime, muškarac i žena sukobili su se na parkiralištu u zapadnom dijelu Zagreba.

Do svađe je došlo zbog načina na koji je bio parkiran automobil muškarca, koji je bočnim rubom prelazio parkirnu crtu. Žena je svoj automobil parkirala odmah prored njegovog što ga je, prema njenim riječima, jako razljutilo te je izašao iz auta i počeo vikati.

Tvrdi kako ju je muškarac tada počeo vrijeđajući, vikati da je krava te da je on hrvatski branitelj i da njegov automobil vrijedi 178.000,00 kuna te da će mu platiti za pričinjenu štetu svaku kunu.

Ona mu je tada rekla da nije svojim vozilo naletjela na njegovo niti ga oštetila, na što je on odgovorio glasno vičući, ponavljajući uvrede te naglašavajući svoj status hrvatskog branitelja.

S obzirom da nije prestajao s vikanjem, žena je izašla iz auta i rekla da je i ona hrvatski branitelj i dragovoljac domovinskog rata i da je osnivačica HDZ-a.

Naime, žena je na sudu rekla kako boluje od PTSP-a koji se manifestira na način da je u depresiji te da jedva govori i jedva komunicira s ljudima, zbog čega je na sudu tvrdila da nije moguće da bi se ponašala na način koji joj se stavlja na teret.

Gurnuo ju i razbio joj mobitel

Žena je tvrdila kako je muškarac bio nepropisno parkiran, zbog čega niti druga gospođa nije mogla izaći sa svojim automobilom, a ona nije mogla ući. Zbog toga mu je prigovorila, no muškarac je to shvatio kao napad.
Kad je krenula mobitelom fotografirati njihova vozila, muškarac ju je navodno gurnuo te je skoro pala preko rubnjaka, a mobitel joj je pao na cestu i razbio se.

S obzirom da je zaposlenica u jednom ministarstvu, navela je kako je riječ o skupocjenom mobitelu koji joj je neophodan za obavljanje poslova te da je nastala velika šteta koju ona sama ne može nadoknaditi.

Nakon što su pozvali policiju, nisu utvrđena nikakva oštećenja na automobilima.
Muškarac je tvrdio da je išao u banku te da je auto ostavio na proširenju uz cestu koje se nalazi preko puta centra, a kako banka nije radila, okrenuo se prema svom Audiju te je tada ugledao kako mu neka gospođa Suzukijem udara automobil, odnosno da je vozila unatrag i svojim stražnjim dijelom gurnula prednju stranu njegovog vozila, a da joj je on tada mahnuo i viknuo. Tvrdi da je žena tada počela vikati na njega “je*** ti mater, ja sam nositeljica HDZ-ove iskaznice, vidjet ćeš ti tko sam ja”.

‘Psovala mi je otkud sam došao’

Rekao je kako mu je odmah počela psovati i govoriti mu gdje parkira, da ona tu stanuje da mu pi*** materina, otkud je je on došao, gdje je stao.

Priznao je da je i on koristio ružne riječi te se zbog toga ispričao. Naveo je kako nije imao namjeru zvati policiju već da je ponudio europsko izvješće, ali da je gospođa na tome inzistirala zbog čega su čekali dva sata što mu je, kako tvrdi, uzrokovalo dodatne probleme jer je otac troje djece od kojih je jedno s posebnim potrebama pa mu se žurilo kući.

Muškarac tvrdi kako je nakon tog događaja dobio prekršajni nalog na nekih 192 i 500 kuna troškova zbog remećenja javnog reda i mira te da je tu kaznu platio.

Obrana je pak smatrala da je iskaz muškarca nevjerodostojan i da je neistinito tvrdio kako je bio izvan vozila, kao i da je žena njemu prva pristupila i počela ga vrijeđati. Uz to, utvrđeno je da postoji liječnička dokumentacija da se žena liječila u jednoj psihijatrijskoj bolnici.

Stoga ju je sud oslobodio od optužbe primjenjujući pravno načelo „in dubio pro reo“ (lat. ‘u dvojbi u korist optuženika’). Protiv ove presude ovlaštene osobe mogu podnijeti žalbu, piše Zagreb info.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.