fbpx
Foto: Niksa Stipanicev, Goran Mehkek / CROPIX, Ilustracija

JE LI SVE ODRAĐENO PO PRAVILIMA STRUKE? Stižu prvi rezultati inspekcije oko smrti novinara Matijanića

Autor: Dnevno.hr

Ne stišava se bura nakon smrti novinara Vladimira Matijanića.

Početkom sljedećeg tjedna Stručno povjerenstvo osnovano za provjeru svih činjenica vezanih za smrt novinara jednog online portala Vladimira Matijanića koji je prerano preminuo 5. kolovoza u 51. godini života, donijet će konačni zaključak.

Jutarnji neslužbeno doznaje od izvora uključenih u sluča  da su utvrđeni određeni propusti. Oni se, ako je vjerovati toj tiskovini, ne tiču obiteljske liječnice, koja je Matijaniću bila potpuno dostupna te ga je savjetovala da ode u bolnicu. Također, doznaje se da mu je savjetovala cijepljenje te da ga je naručila na cijepljenje još u proljeće prošle godine, no pokojni Matijanić nije otišao na zakazani termin. Izuzimanjem dokumentacije navodno je utvrđeno da Matijanić nije uzimao terapiju koja mu je bila propisana zbog osnovnih bolesti, a u razgovoru s imunologinjom, koja mu je navodno sugerirala da se ne cijepi, ona je to demantirala.


Mnogo je upitnika

Odnosno, tvrdi da se takvi pacijenti trebaju cijepiti, no da se ne sjeća da su ikada razgovarali o toj temi. Međutim, kako je rekla za Večernji Matijanićeva partnerica Andrea Topić kaže kako to nije cijela istina.

“Obiteljska doktorica savjetovala je tako, nije sporno. Međutim, imunologinja koja je stručnjakinja za autoimune bolesti Vladimiru je savjetovala da se ne cijepi. I njezina je preporuka dokumentirana, ali netko daje parcijalne detalje u javnost kako bi se stvorila kriva slika o svemu što se dogodilo. Činjenica je da njemu sustav nije pomogao”, kaala je Andrea Topić.

Ono što još treba utvrditi vezano je za Hitnu pomoć koja je dvaput dolazila u Matijanićev stan. Prvi put kada su zaključili da nema potrebe za hospitalizacijom i drugi put kada je preminuo. Također, provjerava se i KBC Split. Liječnica koja je oba puta došla mlada je liječnica te je zaposlena tek u svibnju ove godine.

Izvješće sastavljeno tijekom prvog posjeta Hitne navodno ne ukazuje da su vitalne Matijanićeve funkcije tada bile ugrožene te sadrži uputu da se javi na hitni infektološki prijem ako dođe do pogoršanja.

Utvrđeni su, navodno, i neki proceduralni propusti oko obdukcije.
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.