Je li ovo doista moguće? Ante Đapić nudi rješenje problema za Hrvate u BiH: Mnoge će ovo jako razljutiti!

Autor: Dnevno

Anto Đapić,predsjednički kandidat stranke DESNO u svom obilasku u BIH održao je tiskovnu konferenciju u Mostaru na kojoj je govorio o svome izbornom programu i o ključnim pitanjima sadašnjega političkoga trenutka.

Istaknuto je kako je položaj Hrvata u BiH vrlo nepovoljan i inferioran. Na tiskovnoj konferenciji Anto Đapić je naglasio kako je utemeljenje hrvatske republike u BiH preduvjet rješenja problema Hrvata u BiH i uopće preduvjet opstanka BiH kao države. Nakon tiskovne konferencije, Anto Đapić je zajedno sa suradnicima odao počast Blažu Kraljeviću i poginulim HOS-ovcima u Kruševu te se uputio na molitvu Blaženoj Djevici Mariji u Međugorje.

Na svome obilasku BIH, Anto Đapić je i nazočio Svetoj misi zadušnici u znak sjećanja na okrutno ubojstvo tridesetogodišnjeg svećenika Ivana Grgića u župi sv. Ivana Krstitelja u Gornjoj Ravskoj, općina Ljubija. Misu zadušnicu je predvodio banjolučki biskup Franjo Komarica. Mučki ubijeni svećenik Ivan Grgić rođeni je Baranjac, iz mjesta Duboševica a zločinački je ubijen 08.studenog 1992 godine od strane srpskih ratnih zločinaca. Biskup Komarica naglasio je mučeničku smrt pokojnog župnika Ivana kao najočitiji izraz spremnosti umiranja za vjeru i domovinu i potrebu daljnje borbe za uzdizanje velečasnog Grgića na čast oltara.

Nakon pobožnosti Križnog puta i Svete mise g.Anto Đapić sa suradnicima i biskup Komarica sa suradnicima u dugom i srdačnom razgovoru razmijenili su iskustva, analize i ocjene stanja Hrvata katolika u republici srpskoj koji je ocijenjen kao vrlo složen i težak, te je istaknuta potreba uključivanja hrvatskih institucija u rješavanju tih problema.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.