fbpx
Foto: Pixabay

‘JE LI BABA, ŠTO ĆEŠ KUPITI UNUKU ZA ROĐENDAN?’ Tijekom noći prinudio svoju baku (71) na obljubu: Nakon što je završio uslijedilo je jezivo pitanje

Autor: N.K

Vijest da je maloljetni unuk D. P. (17) iz Vojvodine silovao i pretukao svoju baku S. P. (71) koja mu je bila skrbnik uznemirio je cijelu regiju, a polako cure informacije koje ukazuju na to da je zločin počinjen na posebno svirep način.

Naime, maloljetniku je umro otac, a majka ga je ostavila. Brigu o njemu preuzela je baka, međutim zauzvrat je doživjela noć iz noćne more.

Naime, kako pišu lokalni mediji, unuk je jedan sat iza ponoći pretukao baku nakon čega ju je silovao. U to vrijeme, u drugoj sobi spavao je drugi unuk dok je treće unuče, djevojčica, predana odgojiteljskoj obitelji.


Baka je u međuvremenu istražiteljima ispričala da ju je unuk napao na spavanju, da je spustio rolete te da ju je izudarao nakon što se ona počela odupirati. Kada ju je počeo silovati izrekao je jezivu rečenicu.

“Je li baba, šta ćeš da kupiš svom unuku za rođendan?”. Kaže da je osjetila njegov miris i da joj je tada pao mrak na oči. Također, otkrila je kako joj je mladić nakon što je završio rekao da ne ustaje iz kreveta dok joj ne pokuca tri puta na prozor i da će to biti za tri minute.

“Pokucao je na prozor, ušao i pitao je, ‘Baba, tko ti je to učinio?’, a ona je bila u modricama i plakala je. On je potom legao i zaspao, a ona je onda zvala svoju kći koja živi u drugom selu i koja je udana. Zvala je od pola 3 , a uspjela ju je dobiti tek oko pet ujutro kada je kći nazvala policiju”, ispričao je sugovornik blizak istrazi za Telegraf.

Inače, D. P. za dva mjeseca puni 18 godina. Baka koju je silovao je majka njegovog oca koji je preminuo. Inače, Više javno tužiteljstvo u Pančevu podnijelo je sucu za maloljetnike Višeg suda u Pančevu zahtjev za pokretanje pripremnog postupka prema maloljetniku D. P. iz Ilandže zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio kazneno djelo silovanje.

Zahtjevom se maloljetniku stavlja na teret da je u Ilandži dana 13.08.2022. godine u tijekom noći prinudio svoju babu S. P. (71) na obljubu upotrebom sile i prijetnjom da će neposredno napasti na njen život.

Nakon saslušanja maloljetnika koji je prethodno lišen slobode, sudac za maloljetnike Višeg suda u Pančevu mu je po prijedlogu Višeg javnog tužiteljstva u Pančevu odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak utjecajem na svjedoka kao i zbog činjenice da mu se stavlja na teret izvršenje kaznenog djela za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posljedice kaznenog djela su doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravedno vođenje postupka prema maloljetniku.
Tužiteljstvo je u zahtjevu predložilo i da se tijekom pripremnog postupka ispita oštećena i da se odrede potrebna vještačenja.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.