Foto: facebook

Javio se KARAMARKO! Koga to između redaka proziva?

Autor: Dnevno

Bivši predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko na svom se Facebook profilu dotaknuo rezolucije Europskog parlamenta “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819 (RSP)) pitajući se  zašto zakonodavna vlast RH izbjegava donijeti zakonske okvire o temama koje  opterećuju društvo  i štetne podjele u društvu, što se  reflektira na stavove hrvatskog naroda.

“Ova rezolucija samo je još jedan dokument u nizu koji se kontinuirano i podjednako snažno naslanja na rezolucije Parlamentarne skupštine Vijeća Europe br. 1096 i broj 1481. o neupitnoj potrebi osude komunističkog režima i komunističkih zločina, kao i o osudi svih totalitarnih režima u povijesti. U Republici Hrvatskoj o toj temi najupečatljivije govori naša deklaracija donesena u Hrvatskom saboru 30. lipnja 2006., koja slijedi upute rezolucija i deklaracija iz EU i koja nedvojbeno traži osudu komunističkog totalitarnog režima bez ikakvog ostatka.”, napisao je Karamarko na svojem Facebook profilu.

“Konkretno, EU parlament izražava zabrinutost što “u javnim prostorima nekih država članica (u parkovima, na trgovima, ulicama, itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi“. U isto vrijeme, nekoliko EU zemalja zabranilo je uporabu nacističkih i komunističkih simbola te manifestacije koje bi podsjećale na iste.
Gdje smo tu mi?”, pita se Tomislav Karamarko.

 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.