Foto: Goran Mehkek / CROPIX

JANDROKOVIĆ: ‘Ova bitka mi je najbizarnija koju sam vodio’

Autor: Sanja Plješa

O izborima koji su pred nama, kampanji koja je već i prije službenog početka postala žestoka i o svojim političkim protivnicima Gordan Jandroković govorio je u RTL Direktu.

Marija Selak Raspudić rekla je da je Jandrokoviću najveća noćna mora da mu se u Saboru pojavi Nino Raspudić. Također ga je izazvala da se stavi na posljednje mjesto na izbornoj listi.

“Već sam stvarno dugo u politici i prošao sam različite situacije, vodio različite političke bitke, ali ova je najbizarnija. Sve sam rekao što sam imao, ne želim više polemizirati, želim obitelji Raspudić svako dobro”, rekao je Jandroković.

“Podatak o 808 preferencijalnih glasova je točan, ali 2015. sam osvojio 8100 glasova, više od 12 posto kada sam u šestoj jedinici bio na trećoj poziciji. Kada sam se borio za preferencijalne glasove ja sam ih i osvajao. Prije četiri godine – 2016. bio samglavni tajnik i voditelj kampanje i nisam uopće sudjelovao u kampanji tako da taj rezultat i nije mogao biti puno veći jer sam se bavio drugim stvarima. Ovog puta idem po preferencijalne glasove i osvojit ću ih puno”, poručio je Jandroković. O sukobu s bračnim parom Raspudić više nije htio govoriti.

O najavljenoj tužbi protiv Davora Bernardića zbog vrijeđanja rekao je da se na tome radi te da će pravovremeno obavijestiti javnost.

O Restart koaliciji: Program im je neostvariv, a oni su nezreli

Komentirao je program koji je predstavila Restart koalicija.

“Čini mi se da je program ustvari skup njihovih želja. Nije realan, provediv niti ostvariv i ne korespondira s vremenom u kojem mi trenutno živimo, a osim toga, vodeći ljudi Restrat koalicije ne pokazuju dovoljno zrelosti, odgovornosti i ozbiljnosti da bi mogli voditi zemlju”, komentirao je konkurenciju Jandroković.




Za program HDZ-a rekao je da je u finalnoj fazi izrade te će uskoro biti objavljen javnosti.

Posebno važnom Jandroković je istaknuo vijest da će Hrvatska od Europske unije u sljedeće četiri godine dobiti 10 milijardi eura pomoći zbog krize izazvane koronavirusom.

“Izvanredno će pomoći gospodarskom oporavku Hrvatsku. Riječ je o velikom uspjehu hrvatske državne politike i da nismo na mjestu predsjedatelja EU-om, da nemamo premijera kakvog imamo… Neki su ga nazivali briselskim ćatom, a on se izborio za ovo. Uvjeren sam da će građani prepoznati o kakvoj se važnoj stvari radi. Ovo je jedan od najvećih uspjeha hrvatske vanjske politike uopće”, rekao je Jandroković, objavio je N1.




Marija Selak Raspudić: ‘Nino Raspudić je bio simpatija HDZ-a, a sad je noćna mora Jandrokovića’

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.