Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Jandroković otkrio kako će izgledati prva konstituirajuća sjednica na kojoj će sam sebe pozavti na prisegu pa zapjevao!

Autor: Dnevno

Gordan Jandroković otkrio kako će zbog korone izgledati konstituirajuća sjednica Sabora te kako će samom sebi predati dužnost pa na kraju i – zapjevao: “Nitko nema dva portreta…”

S novim/starim predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem u Hrvatskom saboru razgovarao je Mislav Bago za Dnevnik NOVA TV. Jandroković je Bagi otkrio kako će sjediti zastupnici na sjednicama u vrijeme koronavirusa, što će mu na konstituirajućoj sjednici biti naročito nespretno kao i što misli o svoja dva portreta na saborskim zidovima.

“Sada je to realnost i počeli smo se vrlo ozbiljno pripremati. U Saboru ćemo raditi prema epidemiološkim mjerama, prvenstveno vodeći računa o zdravlju samih zastupnika i zastupnica, ali i njihovih bližnjih. Tu na neki način moramo biti i primjer. Svi će imati maske, a hoće li ih imati i kada će govoriti to ćemo vidjeti. U donjem dijelu će sjediti 89 zastupnika”, kaže.

Dodaje kako neće biti jednak broj uzvanika kao ranijih godina te kaže da je poslao pisma u kojima ih je o tome izvijestio. Na konstituirajućoj sjednici bit će predsjednik države, predsjednik Vlade i predsjednici Ustavnog i Vrhovnog suda.

“Neće biti niti svi članovi Vlade, ali dan poslije, u četvrtak, kada imamo imenovanje premijera i ministara, oni će sjediti s desne i lijeve strane govornice, a dio koji ne stane tu sjedit će malo sa strane. Nije idealno, ali…”, kaže Jandroković.

Ova konstituirajuća sjednica ostat će upamćena po tome što Jandroković sam sebi predaje mandat.

“Malo je nespretno, gledao sam kakav je protokol. Sam sebe ću prozvati da dam prisegu, što je malo nespretno, ali nemam kuda. I nakon što budem izabran, ako sve bude u redu, sam ću sebe prozvati da održim prigodni govor”, kaže.




Novim zastupnicima poslao je, kaže, informacije koje su im potrebne za prvo zasjedanje, a u Saboru će ih dočekati hrvatski Ustav, Poslovnik Hrvatskog sabora i upute za nove zastupnike.

“Ima dosta novih zastupnika, trudit ću se da svako ime zapamtim i odmah od početka da ne činim greške. Mislim da je to jako važno”, smatra.

Kako će ih prepoznati ispod maski, Jandroković odgovara: “Gledat ću ih u oči”.




Kao i svi dosadašnji predsjednici Sabora, i Jandroković bi trebao dobiti svoj portret u Saboru. Bi li mogao dobiti dva, s obzirom da je ponovno izabran za tu funkciju, Jandroković je odgovorio zapjevavši: “Nitko nema dva portreta, pa nemam ni ja…”.

Prvu sjednicu Sabora te početak rada nove Vlade možemo očekivati puno prije nego to određuju zakonski rokovi!

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.