Photo: Robert Anic/PIXSELL

JANDROKOVIĆ NEVIĐENO IZVRIJEĐAO RASPUDIĆA! Potpuni show u Saboru: Raspudić još žešće uzvratio! HDZ-ovci spašavali Jandrokovića!

Autor: N.K

U tijeku je aktualno prijepodne gdje 38 zastupnika postavlja pitanja članovima Vlade. Bilo je burno kao i obično, a posebno se istaknuo i okršaj Nine Raspudića i Gordana Jandrokovića.

Nakon što je održana popodnevna stanka, zastupnička pitanja su se nastavila. U trenutku kada je govorio zastupnik Tomislav Klarić iz redova HDZ-a, praktički servirajući pitanje svojim kolegama, javio se zastupnik Raspudić sa povredom poslovnika.

Raspudiću je dozlogrdilo to što se javilo čak 15 HDZ-ovaca s pitanjima koja su išla na ruku vladajućima u trenucima kada se propituje rad Vlade.

Ovo vrijeđa moj moralni integritet

“Poštovani predsjedavajući, povrijeđen je članak 2.3. 8. vrijeđanje i omalovažavanje zastupnika. Naime, postavljeno pitanje je bilo toliko ulizničko i toliko naručeno i isprazno da vrijeđa moj moralni integritet kao izabranog narodnog zastupnika koji je prisiljen ovdje slušati takvo poltronstvo i svjedočiti srozavanju institucije aktualnog sata stoga vas molim da zastupniku Klariću izreknete opomenu”, rekao je Raspudić na što je reagirao predsjednik Sabora Jandroković.

Jandroković: “Niste duhoviti”

“Kolega Raspudiću ovo nije nimalo duhovito, dajem vam opomenu i molim vas da to ne činite. Zato što svaki zastupnik ima pravo postaviti pitanje kakvo hoće i niste vi ti koji će određivati sadržaj, moralnost ili bilo što drugo vezano uz to pitanje. Pitanje je bilo sasvim normalno kakvo se može čuti i čulo se u posljednjih 30 godina u Saboru. Dobivate opomenu, ovo će vam sada biti druga”, rekao je Jandroković, a onda opet dao riječ Raspudiću koji mu je opet spustio.

“Povreda poslovnika 2.3.8, poštovani predsjedniče Sabora, navedenu vještinu ste svojevremeno maturirali s gospodinom Sanaderom, diplomirali s gospođom Kosor, magistrirali s gospodinom Karamarkom i sada je doktorirate s magistrom Plenkovićem. Ali vi ste se barem uvlačili sa stilom za razliku od ovih zastupnika stoga apeliram da ih tome i poučite umjesto da meni dajete opomenu”, rekao je Raspudić, a Jandroković mu žestoko odgovorio.

Raspudića stigla uvreda

“Kolega Raspudiću, bilo mi je jako drago kad ste bili u mojoj izbornoj jedinici, pa kada sam ja sam dobio više glasova nego cijela vaša lista, toliko o vašoj vjerodostojnosti, sposobnosti, inteligenciji i svemu onome mislite da posjedujete, a ne posjedujete”, završio je Jandroković.




Javio se nakon toga i Klarić koji je požalio kako je zapravo Raspudić povrijedio članak 2.3.8. jer ga je nazvao ulizicom, dodavši kako Raspudić nikada nije ostvario niti jedan projekt u gospodarstvu niti otvorio radno mjesto. Ustvrdio je kako zbog toga Raspudić ni ne zna o čemu je on govorio.

Borić poručio Raspudiću da se ne zna ponašati

Javio se i HDZ-ov Borić koji je ustvrdio kako se Raspudić ne zna ponašati u Saboru. Dodao je kako Raspudić čita sve s papira ukljućujući i povredu poslovnika napomenuvši kako to “od intelektualca Raspudića to ne bi očekivao, da čita što treba izgovoriti”, rekao je Borić.

Nakon toga, reagirao je Raspudić.




“Gospodine Jandroković, uporno ističete trijumf nadamnom na izborima, ja ću samo reći da je najveća hrvatska stranka koju je vodio Franjo Tuđman čiji simbolički kapital nosite i danas ostvarila bolji rezultat od moje liste, ne zahvaljujući vama, nego unatoč vama. Izađite na čelo neovisne liste, pa ćemo vidjeti”, rekao je Raspudić i dodatno raspalio Jandrokovića.

  “Dobio sam 17 i nešto tisuća glasova, ne volim o tome puno govoriti, ali to je više nego cijela lista vašeg Mosta. To vam najbolje govori o vjerodostojnosti vašoj i mojoj. A u novinarskoj karijeri ste me blatili i na kraju vam je takav rezultat bio. To vam sve govori. Pametnom dosta.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.