Foto: Davor Pongracic / CROPIX

Jandroković: Došlo je do napuklina oko velikog lustera pa Sabornica još uvijek nije u funkciji

Autor: Daniela Delale

Hrvatski sabor u srijedu nastavlja zasjedati u staroj zgradi Ine Šubićevoj ulici, a ovaj tjedan planira raspraviti pet zakonskih prijedloga.

Jedan od zakona o kojima će zastupnici dati svoje mišljenje su izmjene Zakona o lokalnim izborima kojima bi se propisala zakonska mogućnost za odgodu prijevremenih lokalnih izbora.

Osim napuštanja matične zgrade na Trgu svetog Marka, rad Sabora obilježen je i mjerama sprječavanja zaraze koronavirusom.

U dvorani gdje zasjeda, na raspravama mogu biti najviše po dva predstavnika svakog kluba, zastupnici sjede udaljeni jedni od drugih, nemaju stolove, govornica za koju izlaze dezinficira se poslije svakog govornika.

NEĆETE VJEROVATI ŠTO IM RADE! Konzumova blagajnica sve priznala: Pa je li ovo moguće?

S obzirom da bi zakonodavno tijelo trebalo biti raspušteno na dva tjedna zbog uskrsnih praznika, predsjednik Sabora Gordan Jandroković objasnio je kako će nastaviti rad.




“Nastavit ćemo s radom, radit ćemo danas i sutra sukladno najavama. U petak bismo raspravili gospodarske mjere u Saboru, koje će Vlada najvjerojatnije predstaviti u četvrtak. U ponedjeljak bismo raspravili amandmane, a popodne glasali o setu ekonomskih mjera i ostalim točkama, kojih će biti oko 30”, rekao je Jandroković.

Dodao je da ukoliko bude velik broj amandmana u ponedjeljak ujutro pa ne stignu popodne glasovati, onda će glasovanje prebaciti za utorak ujutro.

“Očekujem velik broj amandmana pa ćemo potražiti drugo mjesto za zasjedanje Sabora – Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski ili drugi prostor gdje će se moći osigurati dovoljno prostora za sve, u skladu s mjerama očuvanja zdravlja u ovoj situaciji s koronavirusom”, rekao je predsjednik Hrvatskog sabora.




Nakon što izglasa potrebne mjere i Zakone, Sabor radi stanku sa zasjedanjem te nastavlja s radom 15. travnja, kad se vraća u staru zgradu INE. Naime, zgrada Hrvatskog sabora na Markovom trgu je i dalje izvan uporabe nakon potresa koji je pogodio Zagreb.

“Treći i četvrti kat su izvan uporabe. Sabornica nije u funkciji zbog velikog lustera koji se nalazi na sredini. Izgleda kako je oko njega došlo do napuklina. Kad bismo to sanirali, vratili bismo se u Sabor. Radili bi prizemlje, prvi i drugi kat”, rekao je Jandroković.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.