Foto: Pedja Milosavljevic / CROPIX

JAKO JE LOŠE: Šešelj ima ozbiljan problem! Ne zna se kako će nadići ovo!

Autor: Dnevno

Prema tvrdnjama lista Blic, za desetak dana tri Okružna odbora SRS-a (Srpska radikalna stranka) su iskazala neposlušnost, a njihovi predsjednici podnijeli ostavke. Jedan odbor je to učinio još ranije, pa su od sedam okružnih odbora, ostala samo tri. Struktura stranke ovog osuđenog ratnog zločinca se osipa i pitanje je kakva joj je budućnost.

Kao glavne razloge za loše stanje u stranci Blic navodi “pohlepu vrha radikala” i poziv Milutinu Jeličiću Jutki da uđe u SRS. Navodi se da je zasad najveći potres Šešelj doživio u Vojvodini.

Na stranačke funkcije ostavke su uručili predsjednici tri okružna odbora – srednjobanatskog Ivica Milankov, severnobanatskog Dragana Stjepanović i južnobanatskog Smiljana Glamočanin Varga, koja je bila i na funkciji potpredsjednice Skupštine Vojvodine.

Ovi članovi SRS-a bili su i u najvišim organima ove stranke, članovi Predsjedničkog kolegija stranke i Centralne državne uprave. Svi oni su i pokrajinski poslanici.

Osim okružnih odbora preko kojih stranka funkcionira na lokalnoj razini, Šešelju se prepolovio i poslanički klub SRS-a u pokrajinskoj skupštini, gdje su radikali imali 10 poslanika, a sada ih imaju pet.

List navodi da ni stanje u centralnoj Srbiji nije bolje i poziva se na izvor iz stranke koji je rekao da je član Predsjedničkog kolegija i državne uprave nišavskog okružnog odbora Nikola Savić, koji je poslanik i u Skupštini Srbije, također podnio ostavku.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.