Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

JADAN DEČKO: Prevarant našao izgubljenu osobnu iskaznicu, a ono što je zatim napravio je UŽASNO POKVARENO!

Autor: Maja Štefanac

Policija toliko puta savjetuje građanima da svoje osobne dokumente i neke druge podatke baš nikada ne daju nikome dok se ne uvjere da se radi o službenoj osobi, ili nekoj drugoj nadležnoj osobi, kao što su dimnjačari, djelatnici HEP-a, policajci. No i oni znaju biti prevaranti, stoga slobodno na uvid od njih tražite službene iskaznice ili neki drugi dokument.

No najčešće su ipak prevare zlouporaba osobnih podataka, prilikom kojih počinitelji sklapaju lažne ugovore s teleoperaterom.

Naime, čakovečka policija zaprimila je kaznenu prijavu od 28-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene uporabe osobnih podataka na štetu mladića. Iz zaprimljene prijave te dosad provedenim kriminalističkim istraživanjem proizlazi kako je početkom ove godine nepoznati počinitelj nezakonito iskoristio njegove osobne podatke, a do kojih je došao pronašavši njegovu izgubljenu osobnu iskaznicu.

Pomoću protupravno prikupljenih osobnih podataka, počinitelj je s nekoliko teleoperatera sklopio pretplatničke ugovore te time 28-godišnjaka oštetio za više tisuća kuna, piše Večernji.

 

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.