IZVANREDNO STANJE! VUČIĆ DIŽE VOJSKU U ŠIDU: ‘Migranti dolaze, ugrožena sigurnost građana’

Autor: Dnevno

Srpski mediji pišu kako je Aleksandar Vučić naredio hitnu mobilizaciju vojske u Šidu. “Trupe uskoro stižu u grad radi zaštite građana od migranata”, piše Kurir.

Dolazak snaga vojske u Šid, van redovnih zadataka, očekuje se svakog časa.

Predsjednik Srbije i vrhovni zapovjedni oružanih snaga Aleksandar Vučić naredio je jutros hitnu upotrebu Vojske, izvan redovnih zadataka, na teritoriju općine Šid radi zaštite sigurnosti i imovine lokalnog stanovništva od migranata.

Očekuje se da snage Vojske Srbije uskoro stignu u taj grad.

Podsjetimo, prije nego što je buknula epidemija koronavirusa, na grčkoj granici došlo je do snažnog pritiska migranata koje je Turska pustila prema Europi. Zbog svega toga, Europska unija je odlučila usmjeriti sredstva prema grčkoj kako bi se branila vanjska granica Europe. U međuvremenu je ova tema pala u zaborav, pa je i medijski slabo popraćena, ali činjenica je da migranti i dalje dolaze. U Srbiji ih je u ovom trenutku oko 9000 tisuća i smješteni su u više centara za prihvat diljem Srbije. Centre osigurava vojska, a mjere su i pojačane kako ne bi došlo do širenja koronavirusa. Kako je izvještavao Radio Slobodna Europa, situacija je u nekoliko navrata bilo izvan kontrole, pa je vojska pucala u zrak kako bi smirila situaciju.

 

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.