Pixabay/Ilustracija

Izraelski ministar doputovao u Egipat! Razgovarat će o trajnom primirju između Izraela i Hamasa

Autor: Maja Štefanac

Izraelski ministar vanjskih poslova Gabi Ashkenazi doputovao je u subotu u Kairo na razgovore s visokim egipatskim dužnosnicima o potpori primirju između Izraela i vladajuće islamističke skupine Hamasa u Pojasu Gaze.

Putovanje je prvi službeni posjet izraelskog ministra vanjskih poslova Egiptu u gotovo 13 godina. Ashkenazi bi se trebao sastati sa svojim egipatskim kolegom Samehom Šukrijem. Ashkenazi je rekao da će u Egiptu razgovarati o trajnom prekidu vatre s Hamasom i obnovi Gaze koja je teško razorena tijekom 11 dana krvavih borbi s Izraelom početkom ovog mjeseca.

Prekid vatre, uz posredovanje Egipta, održava se između Izraela i Hamasa od 21. svibnja.

Razgovor o primirju

“Razgovarat ćemo o uspostavi trajnog primirja s Hamasom, mehanizmu za pružanje humanitarne pomoći i obnovi Gaze uz ključnu ulogu međunarodne zajednice “, napisao je na Twitteru.

Egipat, prva arapska zemlja koja je priznala Izrael 1979. godine, u nekoliko je navrata posredovao u rješavanju palestinsko-izraelskog sukoba, pišu strani mediji.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.