Foto: Foto: Damir Skomrlj / CROPIX

IZNUĐIVAČI I BOMBAŠI IDU RAVNO U ZATVOR: ‘Nisu bili nikakvi teroristi, htjeli su samo novac’

Autor: Ivana Jurišić

Sudac istrage riječkog Županijskog suda u ponedjeljak je dvojici osumnjičenih da su zbog iznuda podmetali eksplozivne naprave u Rijeci, Kostreni i Opatiji odredio istražni zatvor.

52-godišnjeg njemačkog državljanina i 33-godišnjeg dvojnog, hrvatskog i njemačkog državljanina se tereti za iznude, dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nedozvoljeno posjedovanje i izradu eksploziva te krivotvorenje isprava.

Policija je izvijestila kako ih se sumnjiči da su iznuđivali tvrtke Liburnia Riviera hoteli i Plodine tražeći da im isplate od tri do 4.6 milijuna eura u kriptovalutama, a prijetili su im postavljanjem eksplozivnih naprava.

Isključuju se teroristički ili politički motivi

Eksplozivne naprave su postavili pokraj trgovačkih centara Plodina na Krimeji u Rijeci i Kostreni te kod buduće upravne zgrade ove tvrtke u četiri navrata, a dvaput su te naprave i eksplodirale. Eksplozivnu napravu postavili su i kod hotela Ambasador u Opatiji u travnju iznuđujući hotelsku tvrtku LRH. Na svu sreću, u eksplozijama nije nitko stradao.

Policija ih je uhvatila kod jednog od trgovačkih centara Plodina kad su tamo postavljali eksploziv.  Prijetnje su slali tvrtkama na službene adrese elektroničke pošte, a u policiji kažu da je njihov jedini motiv bio stjecanje materijalne koristi iznudama te da se isključuju teroristički ili politički motivi.

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.