Foto: Tea Cimas / Cropix

Iznenada preminuo ugledni hrvatski liječnik: Bio je dragovoljac Domovinskog rata

Autor: Dnevno.hr/I.J.

U 59. godini života preminuo je prof. dr. sc. Alan Šustić, bivši dekan Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, a kasnije i Fakulteta zdravstvenih studija.

Šustić je 2001. godine imenovan prvim pročelnikom novoosnovane katedre za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje Medicinskog fakulteta u Rijeci.

Foto: Tea Cimas/CROPIX

Bio je predsjednik Savjeta za znanost Sveučilišta u Rijeci i aktivni član različitih povjerenstava i komisija pri Sveučilištu u Rijeci i Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta. Nedavno je imenovan članom Nacionalnog vijeća za znanost, visoko obrazovanje i tehnološki razvoj. Na Medicinskom fakultetu u Rijeci bio je aktualni voditelj studija – Hitna medicina.

Dobitnik je više nagrada

Za vrijeme svog radnog vijeka uveo je više tehnika i nekoliko službi u KBC-u Rijeka, a bio je osnivač i voditelj Ambulante za bol i palijativnu medicinu.

Dobitnik je više strukovnih i sveučilišnih priznanja, zahvalnica i nagrada. Bio je i član ekipe koja je dobila godišnju Nagradu grada Rijeke za 2007. godinu za “prvu uspješnu transplantaciju jetre u Rijeci”.

Crni niz na hrvatskim cestama: Mladić napravio kobnu grešku, pješaku nije bilo spasa
Godine 2005. dobio je godišnju Nagradu Grada Rijeke za “značajan napredak i dostignuća na području anesteziologije, reanimatologije i intenzivnog liječenja”.

Kao liječnik-dragovoljac i kasnije kao član anesteziološko-kirurških ekipa bio sudionik Domovinskog rata.
Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.