‘Izgubili smo četiri dječaka i tri djevojčice!’ Nakon stravičnog pokolja u školi, Putin naredio izmjenu pravila o nošenju oružja

Autor: Maja Štefanac

Nakon užasnog ruskog pokolja u školi u gradu Kazanu, oglasio se ruski predsjednik Vladimir Putin naredivši da se nanovo analiziraju pravila koja dopuštaju nošenje oružja u Rusiji.

“Predsjednik je naredio da se hitno razmotri novi okvir kada se radi o tipu dopuštenog oružja koje cirkulira među civilnim stanovništvom, uzimajući u obzir tip koji je korišten u pucnjavi u Kazanju”, rekao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov, nakon napada u školi u kojem je po najnovijim podacima poginulo sedam osoba.

Naime, Reuters je ranije objavio kako je u krvavom pohodu ubijeno najmanje jedanaestero ljudi, no kasnije je smanjio broj na sedam, dok su mnogi ozlijeđeni, potvrdio i čelnik regije Tatarstan kojoj je Kazanj prijestolnica.

Ipak samo jedan napadač?

“Izgubili smo sedmero djece. Četiri dječaka i tri djevojčice. A šesnaest osoba, 12 djece i četiri odrasla, su u bolnici”, rekao je Rusam Minikanov. Također se na video snimci koju je prenijela agencija RIA moglo vidjeti kako dvoje djece skače s trećeg kata zgrade kako bi pobjegli pomahnitalom ubojici.

“Terorist je uhićen. On je 19-godišnjak koji je službeno registrirao oružje”, kazao je Minikanov. Iako su pucnjave u ruskim školama rijetke, jedan od posljednjih takvih incidenata dogodio se na Krimu, poluotoku koji je Rusija anektirala od Ukrajine, gdje je 2018. student na sveučilištu ubio 19 ljudi i sebe, piše N1.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.