Foto: Robert Fajt / CROPIX (ilustracija)

IZGORIO AUTO NA A1, OD NJEGA OSTAO SAMO LIM! Srećom, nema ozlijeđenih: Ljudima izgorjele sve stvari

Autor: Dnevno.hr

Na autocesti A1 kod Gospića u nedjelju popodne došlo je do požara na osobnom vozilu, vozač je uspio skrenuti s automobilom na zaustavnu traku te su obje osobe izašle iz auta i nisu ozlijeđene, priopćila je gospićko-senjska policija.

Od vatrogasaca se doznaje da automobil nije imao vatrogasni aparat i sasvim je izgorio.

Glasnogovornica ličko senjske Policijske uprave Maja Brozičević rekla je kako je policija prikupila obavijesti o događaju, a budući da nema ozlijeđenih i da se promet odvijao bez zastoja očevid se neće provesti.

Vatrogasni zapovjednik vatrogasne postrojbe Hrvatskih autocesta Milan Ročak rekao je Hini da automobil nije bio opremljen s aparatom za početno gašenje požara te je “od automobila ostao samo lim, a ljudima su izgorjele sve stvari”.

Upozorio je na važnost da svaki auto ima vatrogasni aparat.

“Mi smo na mjesto događaja došli ubrzo, ali se požar na automobilu razbuktao i od auta nije ostalo ništa. Požar na automobilu može se zaustaviti samo ako se gašenju pristupi doslovce unutar par minuta, najviše u roku od pet minuta”, rekao je Ročak.

Naglasio je da se tu radilo o automobilu na klasično gorivo, a da se svi tek trebamo pripremiti na veći broj samozapaljenja hibridnih i električnih vozila.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.