Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

IZBORNI TRIJUMF POSRNULOG POSAVCA: Dva mjeseca sam nosio križ, narod je jedini poslodavac političarima

Autor: Dnevno.hr

Matija Posavec osvojio je još jedan mandat međimurskog župana na izborima koji su održani jer je prije više od dva mjeseca podnio ostavku zbog otkrivene korupcijske afere, odnosno zbog sumnje da je primio 10 tisuća kuna mita.

Krivnju je priznao i opet se kandidirao.

Kaže, ostavka je pala u trenutku šoka.

“Nakon dva mjeseca križa koji sam nosio pitao sam građane što misle. Podrškom su reagirali i zamolili me da se ponovno kandidiram”, rekao je za HRT, dodavši da izborni rezultati pokazuju da je odluka o kandidaturi bila ispravna.

“Narod je poslodavac svakom političaru i toga se trebamo držati”, rekao je. Napominje, on nije optužen ni za što, postoji istraga zbog sumnje, a treba pričekati kako će to završiti.

“Svatko onaj tko me pita što ako bude presuda osuđujuća, ja odgovaram protupitanjem, što ako presuda bude oslobađajuća”, govori Matija Posavec. Po zakonu bi pravosudna presuda značila kraj mandata.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.