Foto: Kurir

IZBORI U SRBIJI Vučić skoro kao Lukašenko u Bjelorusiji. Tko još osim njega ulazi u parlament?

Autor: Sanja Plješa

U Srbiji su danas održani izbori, a pravo glasa imalo je 6.584.376 birača. Biračka mjesta su zatvorena u 20 sati.

Glasači su birali između ukupno 21 stranke, koalicije ili liste, kojima je za ulazak u parlament potrebno prijeći granicu od tri posto, objavio je Kurir.

Kako prenosi Radio televizija Srbije, prve projekcije agencije za istraživanja IPSOS i Centra za slobodne izbore i demokraciju napravljene na temelju 43,7 posto obrađenog uzorka kažu da je Srpska napredna stranka osvojila 63,4 posto glasova, dok su lista Ivica Dačić-Socijalistička partija Srbije-Jedinstvena Srbija-Dragan Marković Palma s 10,4 posto osvojenih glasova i Srpski patriotski savez Aleksandra Šapića s 3,9 posto jedine stranke koje po ovoj projekciji prelaze izborni prag od tri posto.

FAKTOR PLUS: SNS dobiva i do 60 posto!

Vadimir Pejić iz Faktor plusa izjavio je večeras da očekuje da će SNS imati najviše glasova, između 59 i 60 posto, što je ta agencija, koja je jedina i prognozirala ishod izbora, procijenila prije izbora.

Slijedi SPS s rezultatom do 13 posto, rekao je Pejić i prognozirao da se ulazu u parlament mogu nadati i Pokret slobodnih građana i Šapićeva koalicija SPAS, objavio je Kurir. 




VUČIĆ ODUŠEVIO SRBIJU! Na biralištu učinio nešto neočekivano

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.