Foto: Zeljko Hajdinjak / Cropix - ilustracija

IZBJEGNUTA VELIKA KATASTROFA! Vlak u Lekeniku samo prošao kroz kolodvor, u suprotnom smjeru stajao putnički

Autor: Dnevno.hr

Jedan od vlakova koji je putovao iz Zagreba nije se zaustavio pri dolasku na kolodvor u Lekeniku u prijepodnevnim satima u srijedu.

Policija je potvrdila da je bio incident, ali i da sudara vlakova nije bilo.

“Dana 23. studenoga 2022. u 8.26 sati radni vlak prošao je kroz kolodvor Lekenik zaustavivši se na izlaznim skretnicama. Promet vlakova na dionici Lekenik – Sisak normaliziran je u 11.55 sati”, rekli su iz HŽ-a.

Istražitelj: Još se ne zna zašto se radni vlak nije zaustavio

Iz policije su rekli da je krim istraga u tijeku, a istražuju je li uzrok prolaska radnog vlaka tehnički kvar ili ljudska pogreška.

Glavni istražitelj željezničkih nesreća Tomislav Antun Biber u Agenciji za istraživanje nesreća u zračnom, pomorskom i željezničkom prometu objasnio je za Dnevnik.hr o čemu se točno radi.

“Radni vlak je pokrenut iz Kolodvora Velika Gorica i trebao je završiti vožnju u Kolodvoru Lekenik. Od ulaska pred Kolodvor Lekenik, zbog još do sada neutvrđenih razloga, radni vlak nije se zaustavio te je prošao kroz kolodvor u smjeru Siska”, kazao je Biber.

“Tada se zaustavio, a u suprotnom smjeru je bio putnički vlak koji je stajao uz dozvoljen ulazak na Kolodvor Lekenik. Očevid je u tijeku, istražuju se uzroci prolaska i nezaustavljanja radnog vlaka”, dodao je.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.