fbpx
Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Iza njega su MILIJUNSKE AFERE i dvije nepravomoćne presude! Ali ČEHOK se i dalje može kandidirati za gradonačelnika!

Autor: Maja Štefanac

Zbog optužbe da su Varaždin oštetili za više od šest milijuna kuna, opet će se u Koprivnici suditi Varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku (56) i bivšem direktoru Parkova Miljenku Ptičeku (59).

Naime, riječ je o slučaju Mercator iz 2006. godine u kojem je Državno odvjetništvo teretilo Čehoka i Ptičeka da su Varaždin oštetili za 6,3 milijuna kuna prilikom zamjene zemljišta između Grada i Parkova, piše Danica.

Sud u Koprivnici nepravomoćno ih je bio oslobodio, ali nakon žalbe tužitelja Županijski sud u Osijeku ukinuo je presudu i naložio novo suđenje. Čehok se optužnicom tereti da je na inicijativu Ptičeka u ožujku 2006. godine sklopio u ime Varaždina ugovor o zamjeni nekretnina koji je bio štetan za grad i kojim je nastala šteta veća od šest milijuna kuna.


Ukinuta presuda…

Presuda je ukinuta jer je koprivnički sud “pogrešno utvrdio činjenično stanje, odnosno nije temeljito razmotrio provedene dokaze i stoga donio neosnovanu odluku o oslobađanju okrivljenika od optužbe”.

“Općinski sud u Koprivnici dužan je ponovno provesti glavnu raspravu pred drugim sucem tijekom koje će ponoviti ranije izvedene dokaze, otkloniti nedostatke i pravilno ocijeniti dokumentaciju te donijeti novu presudu koju je dužan valjano obrazložiti”, navodi se u rješenju.

Čehok je u srpnju 2018. godine već nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora u drugom postupku kojim se također tereti za kriminalne radnje na štetu Varaždina. No, ni ta presuda nije pravomoćna. Zato se Ivan Čehok može opet kandidirati za gradonačelnika Varaždina na lokalnim izborima u svibnju jer nema niti jednu pravomoćnu presudu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.