Srdjan Ilic/PIXSELL

IZ SRCA SRBIJE SANKCIJE RUSIJI: Oni su prelomili, samostalno su donijeli odluku zbog agresivnog napada na suverenu državu Ukrajinu

Autor: Dnevno.hr

I dok Aleksandar Vučić oklijeva sa sankcijama Rusiji, odvjetnički ured Čedomira Stojkovića iz Beograda priopćio je “samostalno uveo sankcije Ruskoj Federaciji zbog njenog ratnog vojnog agresivnog napada na suverenu državu Ukrajinu i zbog činjenja nesumnjivih ratnih zločina u tom napadu”.

U priopćenju se ocjenjuje da je „dužnost svakog pojedinca da u ovakvim okolnostima digne svoj glas u obranu temeljnih principa Europe kojoj pripada – bez obzira u kolikoj manjini se nalazi i bez obzira ne realne efekte takvog protesta, jer veličina principa se mjeri po sasvim drugim stvarima“.

Iz ureda navode i da neće kupovati proizvode koji imaju porijeklo s teritorija Ruske Federacije, što osobito uključuje sve proizvode nafte i naftnih derivata, piše N1.

Odvjetnički ured je priopćio da će danas, 10. ožujka o odluci obavijestiti i veleposlanstvo Ukrajine u Beogradu kojemu će, kako je najavljeno, predati i humanitarnu pomoć. Nešto kasnije danas o tome će obavijestiti i Delegaciju Europske unije u Beogradu. Također navode da su sankcije donijeli rukovodeći se osnivačkom Poveljom Ujedinjenih naroda, u cijelosti prihvaćajući vrijednosti izložene u osnivačkim aktima Vijeća Europe, istinski implementirajući pravila europske Konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda, vjerujući u zajedničke vrijednosti Europske unije.

Izražavaju antifašističku i antinacističku tradiciju naroda Republike Srbije, s uvjerenjem o nužnosti prkosa prema sveobuhvatnoj i od Ruske Federacije više desetljeća financiranoj kampanji ‘putinizma’ i ‘putinizaciji’ društva u Srbiji kojom se kontinuirano preoblikovala kolektivna svijest”.

Čedomir Stojković široj javnosti je poznat i kao odvjetnik glumca Branislava Lečića kojeg je glumica Danijela Štajnfeld optužila za silovanje.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.