Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Iz Primoštena kreću u pohod na Markov trg, sprema se šou: Petrina ima poruku za Mađare

Autor: Dnevno.hr

Novi masovni prosvjed najavljen je u Zagrebu.

Naime, Primoštenci su nezadovoljni zbog, kako ističu, nebrige i pasivnosti državnih institucija prema problemima njihove Općine.

Prosvjed će se održati 21. rujna u 12 sati ispred Državnog odvjetništva Republike Hrvatske, a potom u 13 sati ispred Vlade RH i Hrvatskog Sabora.


Problemi s hotelima rezultirali padom turističkih noćenja

U središtu njihove zabrinutosti je neobnovljena hotelska infrastruktura, posebice hoteli Marina lučica i Raduča, kao i zatvaranje jedinog funkcionalnog hotela, Zore. Prema ugovoru s Hrvatskim fondom za privatizaciju, obnova ovih hotela trebala je biti dovršena unutar tri godine, ali mještani čekaju već 21 godinu.

U javnom proglasu Općine Primošten i načelnika Stipe Petrine ističe se da su brojni pokušaji da se problemi riješe putem državnih institucija bili neuspješni.

“Svi naši pokušaji da državnim institucijama ukažemo na štetu koju je nanesena i dalje se nanosi cijeloj zajednici nisu urodili plodom,” navodi se u proglasu.

Župnik pomrsio račune Petrini: Sve je počelo zbog križa, a živci su pukli kada je saznao za molitvu

Svi ti problemi s hotelima rezultirali su padom turističkih noćenja za Primošten. Statistika pokazuje pad od 5 posto u prvih osam mjeseci ove godine u odnosu na 2022., što je utjecalo i na turističke rezultate Šibensko-kninske županije.
‘A kog Boga onda radite u Primoštenu?’

Mađarski vlasnici preuzeli su hotelsku kuću “Primošten” dd, koja obuhvaća tri hotela s gotovo 2000 postelja, marinu Kremik, autokamp i brojne nekretnine, za samo 1,6 milijuna kuna. Mještani tvrde da je ovaj posao primjer “kriminalne privatizacije”.

Primoštenski građani ovim prosvjedom žele poslati snažnu poruku državnoj vlasti.

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

“Želimo ukazati kako perjanica turizma zbog nebrige vlasti strepi hoće li iduće godine imati ijedan hotelski ležaj,” istaknuto je u pozivu.
Prosvjed će imati simboličnu notu, organiziran u formi sahrane s puhačkim orkestrom iz Primoštena. Cilj je “sahraniti” birokratske strukture koje su, prema mišljenju građana, odgovorne za trenutačno stanje.

Petrina je sinoć na zanimljiv način poslao poruku mađarskim investitorima. Na svome Facebooku objavio je kartu nekadašnje Austro-Ugarske te se upitao “A kog Boga onda radite u Primoštenu?”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.