Foto: Guliver Image

IZ AMERIKE STIGLO UPOZORENJE CIJELOJ REGIJI! Strahuju, jedan čovjek postaje strašno opasan: Približava se Putinu

Autor: Dnevno.hr

Američki državni tajnik Antony Blinken u srijedu je usporedio lidera bosanskih Srba Milorada Dodika s Vladimirom Putinom. Osim toga, poručili su mu da je “krenuo putem autoritarne vladavine kojim odavno ide ruski predsjednik”.

Blinken u svojoj objavi na Twitteru nije mogao biti jasniji te je poslao direktnu poruku Dodiku nakon što je prošlog tjedna po njegovu nalogu vlada Republike Srpske prošlog tjedna odlučila da svi dužnosnici iz reda bosanskih Srba prekinu kontakte s veleposlanstvima SAD-a i Velike Britanije u BiH jer se, tvrdi Dodik, upliću u unutarnje poslove.

Međutim, Dodik je potom dodatno objasnio, da se odluka odnosi samo na veleposlanike akreditirane u BiH, ali ne i na SAD i Veliku Britaniju, s kojima je, kako tvrdi, zainteresiran nastaviti suradnju.

‘Dokaz da je Dodik na putu Putinove autoritarne vladavine’

Američki državni tajnik sada mu je uzvratio porukom da je veleposlanik SAD-a u BiH Michael Murphy osoba koja provodi politiku Washingtona i djeluje u interesu demokratske i prosperitetne budućnosti svih ljudi u BiH i poručio Dodiku da s tim računa te mu predbacio da je “osoba odgovorna za ugrožavanje temeljenih prava i sloboda građana”.

“Napadi Milorada Dodika na temeljna prava i slobode u RS-u dokaz su da je on na putu Putinove autoritarne vladavine”, napisao je Blinken.

Time je ujedno aludirao na Dodikova agresivna nastojanja da se u RS uvedu zakoni o kriminalizaciji klevete kojima se pokušavaju ugušiti neovisni mediji, kao i ograničiti rad nevladinih organizacija koje primaju donacije iz inozemstva.

Dodatno, Dodik je najavio i zakon kojim bi se LGBTIQ aktivistima zabranio prilazak školskim ustanovama u RS-u, a pripadnicima seksualnih manjina poručio je da u tom entitetu nisu poželjni i da trebaju “otići na otoke” ako žele živjeti po svojim kriterijima.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.