fbpx
Foto: Ante Cizmic / CROPIX

IVO ZORICA POBJEDNIK 307. BARE U SINJU: Bio je jedini s maksimalnim učinkom

Autor: Dnevno.hr

Alkar Ivo Zorica je pobjednik 307. Bare u Sinju. Zorica je nakon dvostrukog pripetavanja sakupio deset punata što mu je priskrbilo peti trofej na Bari.

Alkar kopljanik je od 2002., a u riznici ima pobjedu ostvarenu na 305. Alki, te četiri Čoje i pet Bari.

U prvoj trci zabilježeno je pet pogodaka u najmanji krug, a rukavicu izazova bacio je Ivo Zorica u drugoj trci gađajući ponovno “u sridu” skupivši šest punata.


On je bio jedini s maksimalnim učinkom, a tri punta u drugoj trci jedino je još postigao Mihovil Župa.

Ove godine promijenio se raspored alkara u trećoj trci pa su s biljega, početka trkališta, krenuli prvo oni s najmanjim brojem punata zbog čega je publika nestrpljivo očekivala posljednje alkare u trci.

Kako je Župa pogodio “u sridu”, a Zorica “u dva”, vojvoda Mario Šušnjara naredio je da se dvojac s osam punata pripetava do kraja.

Župa je tada promašio metu, a Zorici je alka odletjela s koplja. Zorica je u drugom pripetavanju pogodio “u dva”, Župa “u jedan” što je dovelo do ushićenja na ispunjenim tribinama.

Alkarski vojvoda Mario Šušnjara je pobjedniku Bare na koplje je privezao dva metra zelenog sukna koje simbolizira pravo alkara na košnju u Sinjskom polju na nekadašnjoj livadi zvanoj “Alkarica”.

Alkarskom momku pobjednika Bare Miljenku Lovriću, kao i Zorici, pripala je brončana plaketa Alke.
Natjecanje za Čoju počinje u subotu u 17.30 sati, a u nedjelju će se 17 alkara kopljanika boriti za slavodobitnički plamenac Alke.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.