Kolaž: Dnevno, Foto: PIXSELL/Screenshot

‘REFORMATOR PRAVOSUĐA’ PROTIV MARIĆA: Todorić objavio preslike mailova: ‘Pokušajte sami dati komentar na ovo’

Autor: L.B.

Nakon što je u subotu preko Facebooka objavio kako kazneno prijavljuje ministra financija Zdravka Marića i Tonćija Korunića, Ivica Todorić objavio je u ponedjeljak dio kaznene prijave protiv aktualnog ministra financija Zdravka Marića.

Naime, Todorić optužuje Marića da je u veljači 2017. godine kao ministar financija u tajnu radnu skupinu, o kojoj će se kasnije govoriti kao o skupini Borg, pozvao Tonćija Korunića iz InterCapitala, tvrtke koja je trgovala dionicama grupe Agrokor, te mu davao povlaštene informacije.

Uz nekoliko priloženih mailova, Todorić tvrdi da je Korunić 24. veljače 2017. godine od Marića tražio povjerljive podatke. a tu tvrdnju oslanja na izjavi Martine Dalić iz istrage USKOK-a da je upravo Marić u skupinu Borg pozvao Korunića.

Preslike mailova

“Nitko drugi no upravo osramoćena Martina Dalić, suočena sa istragom USKOK-a, uperila je prst i u Zdravka Marića da je upravo on pozvao Tonćija Korunića da bude član grupe BORG.
A Tonći Korunić je na službeni mail Ministarstva financija RH ministru Z.Mariću i članovima protuzakonite, interesne skupine grupe BORG koja će kasnije pljačkati Agrokor poslao mail. Tonći Korunić svoga prijatelja pita za tajne podatke, iako Korunic nema nikakve ovlasti, vezano uz financije RH kada govori o statusu državnih obveznica za što ima osobni interes, pa navodi sljedeće!”, napisao je Todorić.

Todorić je objavio presliku navodnog maila od 24. veljače 2017. godine, iz kojeg se može zaključiti da ga Korunić šalje ministru financija jer ga oslovljava sa Zdravko te ga pita za cijenu državnih obveznica.

“Ovo je, ovo je……… teško komentirati, pokušajte sami dati komentar na ovo: kada se ministar financija RH Zdravko Marić dopisuje sa svojim prijateljem, privatnom osobom, putem svog službenog mejla, dilaju međusobno povjerljive informacije i kombiniraju, muljaju (a što je povjerljiv posao uprave ministarstva), kada ministra Z. Marića Korunić pita je li je saznao za tajne podatke, jer, kako on kaže, to je bitno za cijenu državnih obveznica – ustvari i samoga T. Korunica, koji isto trguje državnim obveznicama – ovdje je konkretan osobni interes”, komentirao je Todorić na društvenim mrežama.




Podsjetimo, protekle je subote Todorić na Facebooku objavio sljedeći post:




Autor:L.B.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.