fbpx
Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

IVAN PENAVA O NEKRETNINAMA! SVE JE ČISTO! Iza svega stoji HDZ: ‘Moj otac je kao branitelj imao pravo na taj stan! Osobno sam se odrekao stana u tuđu korist’!

Autor: N.K

Posljednjih desetak dana mediji pišu o nekretninskim transakcijama oca Ivana Penava. Nakon spornog zemljište koje je Penava navodno kupio jer je znao da će onuda proći nova cesta, pojavila se i informacija da je obitelj Ivana Penava nakon rata dobila trosoban stan u Vukovaru iako su imali kuću na otoku Visu.

O svemu se sada oglasio i aktualni gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na konferenciji za medije koju je održao ispred svoje obiteljske kuće u Vukovaru.

Središnjica HDZ upetljala se u izbore u Vukovaru


“Ovo je moja djedovina. Kuća je izgrađena 1955., a u nju sam uselio 2007., nakon što sam godinama čekao rješenje stanarskog pitanja prema listi čekanja za dodjelu državnih stanova. Kada sam nakon nekoliko godina dobio rješenje o pravu na državni stan, odrekao sam ga se i ostao živjeti ovdje. Sada se napada moju obitelj, iako sam prošle godine primjerice svoga sina natjerao da odustane od studentske stipendije grada Vukovara na koju je imao potpuno pravo i nevoljko je na to pristao. No, nisam želio da me i zato prozivaju. Nisam ni svoju suprugu ‘pogurao’ za neko bolje radno mjesto kao što su radili neki drugi političari i moji suparnici, odnosno, oni koji u gepecima voze milijune, a sada se mene i moje proziva za nešto u čemu nema nikakvog krimena ni kaznenog djela, rekao je gradonačelnik Vukovara braneći se od napada za koje smatra da su čisti politički obračun s njim kojeg je orkestrirala središnjica HDZ. Penava između ostalog tvrdi da se protiv njega pokrenuo sigurnosni aparat države koji izvlači ovakve informacije.

Novinari su ga između ostalog upitali i za najnoviji slučaj, a riječ je o kući na otoku Visu pored koje je obitelj Penava dobila trosobni stan u Vukovaru nakon rata.

O kući na Visu

“Moji roditelji bili su nositelji stanarskog prava u tom stanu, jer su u njemu živjeli od 1981., pa tako i ja skupa s njima. Dakle, imali su pravo na taj stan i otac ga je kao hrvatski branitelj dobio temeljem darovnice. Znači, imali su pravo na taj stan kao i svi drugi Vukovarci u istoj poziciji, a tvrditi suprotno je laž i obmana. Taj su stan mogli i trebali dobiti 2000. godine da su bili podobni, ali neću ja sad pričati o tome je li to sve u redu ili nije. Ako ima ikakvih nepravilnosti, neka se sve istraži i presudi onako kako treba biti, zaključio je Penava.

 

 
 

 

 
Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.