ITALIJA IMA VELIKU NOVOST! Za sve koji dolaze iz Hrvatske uvode nova pravila…

Autor: dnevno

Talijanska vlada predložila je da se uvedu obavezni testovi na koronavirus za sve koji u tu zemlju dolaze iz Hrvatske. Odredba bi se odnosila i na Talijane koji se vraćaju i iz drugih država koje je Italija ocijenila rizičnima, poput Španjolske, Grčke i Malte.

Predložena su dva rješenja – svaki putnik bi trebao predočiti potvrdu o negativnom testu ne starijem od 72 sata ili napraviti  brzi test u 48 sati od ulaska u zemlju.

Brza testiranja, na čiji se rezultat čeka 15-ak minuta, mogla bi se obavljati i u zračnim lukama, stoji u pismu koje je ministar zdravstva Roberto Speranza poslao regijama na usvajanje. Odluka se očekuje kasno danas ili sutra. Uvođenje brzih testova omogućila bi da se izbjegne veliki problem zbog kojih se ovih dana vodi žustra rasprava na relaciji regije – Rim i izbjeglo bi se šarenilo da svaka regija donosi sama o tretmanu povratnika iz rizičnih zemalja.

Naime, uvođenjem obavezne samoizolacije od 14 dana, u problemu bi se našli brojni Talijani koji su već u inozemstvu i koji su na odmor otišli kad na snazi nisu bila nikakva ograničenja putovanja.

Obavezna samoizolacija već je na snazi za sve koji dolaze iz zemalja koje ne spadaju u Schengen, iz Bugarske i Rumunjske, a sve se glasnije govori da bi se i Hrvatska mogla priključiti toj listi. U Italiji se zadnjih 10-ak dana apostrofira porast broja zaraženih u Hrvatskoj, kao i broj talijanskih turista koji su po povratku kući razvili simptome bolesti.

BOŽINOVIĆ UPOZORAVA: ‘Nije nam drago kad brojevi rastu, problem su okupljanja’

Autor:dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.