Photo: Dejan Rakita/PIXSELL/Ilustracija/Na slici nije crkva iz teksta

‘ISUS MRZI SRBE’ Nakon liturgije na pravoslavnoj crkvi u Prištini osvanuo grafit!

Autor: Dnevno.hr

Pisac Ian Bancroft objavio je na Twitteru da je nakon liturgije u nedovršenoj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Prištini osvanuo grafit “Isus mrzi Srbe”, napisan na engleskom jeziku.

Kako navodi, u toj je crkvi u četvrtak prvi put nakon 23 godine služena liturgija.

“Isus mrzi Srbe’ – rečeno mi je da je ovo svježe ispisan grafit na nedovršenoj srpskoj pravoslavnoj crkvi u Prištini nakon današnje liturgije, koja je bila prva liturgija od 1998. godine”, napisao je Bancroft.

Kosovski ministar mladih, sporta i kulture Hajrula Čeku ranije je izjavio povodom jučerašnje liturgije da se vjerske aktivnosti ne mogu koristiti u političke svrhe, niti kršiti red, zakon i pravdu.




Studenti prištinskog Sveučilišta na albanskom jeziku zakazali su za danas u 11 sati prosvjed ispred pravoslavne crkve, negodujući zbog služenja liturgije u njoj.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.