Dalibor Urukalovic/PIXSELL

ISTRAŽIVANJE OTKRILO TKO JE NAJPOPULARNIJI POLITIČAR: Građani pokazali što misle o premijeru i predsjedniku, ali i koji su najveći problemi u zemlji

Autor: Andrej Jelušić

Istraživanje CROBAROMETAR kojeg objavljuje Dnevnik Nove TV pokazalo je kako je HDZ dvostruko jači od SDP-a, a građani nezadovoljni radom Vlade i sve pesimističniji.

Što se tiče pak popularnosti političara, predsjednik Zoran Milanović počinje 2021. kao najpopularniji političar u zemlji. No, kod njega, ali i ostalih političara vidljivo je kako su malo pokvarili rejting kod birača. O Predsjedniku tako pozitivan dojam ima 49 posto ispitanika, a njih 43 posto negativan dojam.

Foto: Nova TV

Gotovo jednake brojke, ali na drugom mjestu je Andrej Plenković, o njemu pozitivan dojam ima 44 posto, a negativan 48 posto ispitanika.

Božo Petrov može računati na 44 posto birača koji o njemu misle pozitivno, a 39 posto misli negativno. Peđa Grbin podijelio je birače, o njemu pozitivan dojam ima 38 posto, a negativan 36 posto. Miroslav Škoro ima uz sebe 35 posto birača koji o njemu misle pozitivno i njih 55 posto koji misle negativno. I posljednji na toj listi je Tomislav Tomašević, o njemu pozitivan dojam ima 35 posto, a 23 posto negativan dojam.

Kod HDZ-ovih birača očekivano prvi je izbor Andrej Plenković s 87 posto, a drugi donedavni glavni tajnik Gordan Jandroković s potporom od 60 posto i na trećem mjestu Božo Petrov s 39 posto.

Foto: Nova TV

Kod SDP-ovih birača očekivano prvi je izbor Zoran Milanović s potporom od 92 posto. Peđa Grbin ipak je među svojim biračima lider, istina nakon Predsjednika, i može računati na 66 posto, a na trećem mjestu je Anka Mrak Taritaš s potporom od 56 posto.

Foto: Nova TV

Korona je u prosincu prvi put za građane bila najveći problem. Početkom 2021. pitanje nezaposlenosti s 24 posto građani opet smatraju najvećim problemom.
Foto: Nova TV

Slijedi gospodarska situacija koja je za 19 posto građana drugi najveći problem. Treći problem je korupcija koju 12 posto ispitanika smatra važnom za rješavanje, potom pitanje korone s 11 posto i na petom mjestu je životni standard i niske plaće što 6 posto ispitanika smatra velikim problemom.

Foto: Nova TV

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.