fbpx
FOTO: Pexels

ISTRAGA ŠKOLE Učiteljici, pedagoginji i ravnateljici dan niz zadataka, morat će se i ispričati

Autor: Dnevno

Nakon što se u medijima pojavio napis o događaju u Osnovnoj školi Draganići, u kojoj je četvero prvašića ostalo gladno, Ministarstvo obrazovanja je na adresu istoga poslalo prosvjetnu inspekciju koja je provela inspekcijski nadzor i utvrdila kako su postojale nepravilnosti u postupanju službenih osoba škole, javlja Telegram.

Inspekcija je utvrdila da je rravnateljica škole, Marica Jurčić, u skladu sa svojim zakonom propisanim obvezama, još 2. lipnja izrekla “pisano upozorenje učiteljici D.S. s mogućnosti otkaza ugovora o radu u slučaju nastavka kršenja obveza iz radnog odnosa”.

Prema rješenju inspekcije, učiteljica je primorana sazvati roditeljski sastanak 1. razreda kako bi se na istome javno ispričala svim roditeljima vezano za događaje od 25. svibnja 2020. godine, a naređeno joj je i da se podvrgne stručnom usavršavanju o temama odnos učitelj-učenik, međusobna interakcija učitelja u školi, suvremene strategije poučavanja, uspješno upravljanje razredom i stvaranje dobrog razrednog ugođaja.

S druge strane, pedagoginja škole, za zadatak je dobila ispitivanje sociometrijskog statusa učenika 1. razreda. Zadacima nije umakla ni ravnateljica škole koja po naredbi prosvjetnog inspektora, na sjednici Učiteljskog vijeća, upozna učitelje s odredbama Pravilnika o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te da ih uputi na odredbe iz Statuta Škole kojima je regulirana poslovna tajna te zaštita osobnih podataka. Svako kršenje odredbi, tvrdi inspektorat, mora biti prijavljeno.

Podsjetimo, inspekcija je u školu poslana nakon što je majka djevojčice obavijestila medije o slučaju gdje je njena kći htjela podijeliti svoj obrok s četvero učenika koji nisu dobili obrok jer njihovi roditelji nisu platili zaostatke za školsku prehranu.

 

Međutim, roditelji djece koja pohađaju tu školu traže ispriku zbog tog skandala. Ispriku ne traže od škole, već od majke koja je priču plasirala u medije. U pismu koje su poslali KAportalu tvrde da nitko od djece nije ostao gladan. Kažu da je učiteljica nudila hranu koja je preostala nakon užine, ali se nešto vratilo u kuhinju jer nitko više nije bio zainteresiran.

BROJNE DOMAĆE ZVIJEZDE KUPILE AUTOMOBIL OD BAŠIĆA Sporan i Infiniti koji je Dani Olmo kupio mami. Bila je to dobra ponuda
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.