fbpx
Photo: Zarko Basic/PIXSELL

ISPLIVALA STRAŠNA PRIČA O ŽIVOM ZIDU! Bivši članovi sve priznali: Mračne stvari su se dogodile! Izmanipulirani smo svi

Autor: N.K

Stranka Živi zid nekad je bila treća politička snaga u Hrvatskoj, a danas je jedna oronula, raspadnuta i gotovo nestala stranka. Vođeni Ivanom Pernarom, Ivanom Viliborom Sinčićem koji je sada u EU parlamentu te njegovom suprugom Vladimirom Palfi, svoju popularnost su stekli na ometanju deložacija, borbi na terenu, a sada nakon raskola, bivši članovi istupaju i tvrde kako im je stranka okrenula leđa te da im pristižu kazne za sprječavanje deložacija.

Nova TV javlja kako će u večerašnjem provjerenom otkriti njihove priče u kojima tvrde da ih je vodstvo stranke izmanipuliralo i u nevolji okrenulo leđa.

Navode kako ih se “mamilo” na deložacije pod izlikom da im je dužnost kao članova obraniti “jadne ljude” te da će stranka znati cijeniti njihov angažman.

Stranka je obećala nagrade

”Svatko će biti nagrađen prema zaslugama, prema stažu u stranci, prema određenim akcijama…”, tada im je poručivao Ivan Vilibor Sinčić, predsjednik Živog zida.

Ipak, članovi nisu bili nagrađeni, već su im počele počele pristizati ovrhe, svakome od njih 30ak tisuća kuna – jer su sudjelovali u deložacijama diljem zemlje. ”Jedan posto nade koji sam imala da mogu stvari ići na bolje u Hrvatskoj je propao sa Živim zidom, Mrtvim zidom ajmo to tako nazvati”, istaknula je jedna bivša članica stranke.
Nezaposlenom Phillipu sada visi ovrha nad glavom

Nakon deložacije na zagrebačkom Črnomercu, počele su pristizati kazne. Jedna pravomoćna u iznosu od 6 tisuća kuna i 4 nepravomoćne s istim iznosom. Glas za “malog” čovjeka, kako su iz stranke često isticali, nerijetko su dizali umirovljenici, samohrane majke, nezaposleni, socijalni slučajevi. Među njima je bio i nezaposleni Phillip. Sada mu nad glavom visi ovrha ili zatvorska kazna, a noćima ne spava jer ne zna kako će vratiti dug.

”Nismo uopće znali o čemu se radi. Došli smo tamo s većinom. Zvali su nas, bilo je poput izleta” prisjetio se te deložacije na Črnomercu. Gorak okus ostao je i bivšoj članici Nikolini koja je svoju kaznu već odradila – noć je provela u zatvoru. Očekivali su da će stranka koja je sve organizirala i pozivala ljude na deložaciju preuzeti odgovornost i da će spasiti svoje ljude od tog istog sustava protiv kojeg je tako gorljivo nastupala.

“Najbolje ti je provaliti u gradski stan”

”Smatrala sam nekako moralno da će mi osigurati barem odvjetnika, ili da će se netko probat probit do mene. Nisu nas mogli prisiliti, ali mamili jesu, isto kao što je gospodin Pernar znajući moju životnu situaciju na moje pitanje što da napravim odgovorio: ‘pa Nikolina najbolje ti je provaliti u gradski stan, mi ćemo biti tu koji ćemo te braniti’ otkrila je te dodala:
”Sa socijalno ugroženim ljudima i slučajevima puno lakše se može doći do tog osobnog cilja i smatram da su te i birali jer su ipak socijalno ugroženi ljudi bili zanimljiviji sa svojom životnom pričom i svime onime što je Živom zidu išlo u korist”.

Iz stranke negiraju optužbe

Nova TV kontaktirala je tajnika Živog zida, Tihomira Lukanića koji sve optužbe da je stranka manipulirala članovima odbacuje.

 ”Ja sam odlazio na deložaciju sa srcem i sa svijesti da se stavljam nasuprot sustava i da mi se može svašta desiti kazneno i materijalno, ali to je moja slobodna volja. Mene nitko nije mogao na to prisiliti. Punoljetnog čovjeka ne može nitko prisiliti. Tu nema mjesta za cvilidrete, za plačibabe. Stranka je doživjela izborni poraz upravo zbog takve unutarstranačke galame neozbiljnih ljudi, mentalnih balavaca” rekao je.

Iz Provjerenog su pokušali kontaktirati i predsjednika stranke, Ivana Vilibora Sinčića koji je u trenutno zastupnik u EU parlamentu, daleko od problema u kojima se našla njegova stranka, a ima li on kakvih komentara na ove navode, saznajte večeras u 23 sata na Novoj.
 

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.