Photo: Patrik Macek/PIXSELL

INSPIRIRANI ĆORIĆ GOVORIO O RADU NEDJELJOM PA CITIRAO SV. FRANJU ASIŠKOG: U središtu će ostati radnik i njegova obitelj

Autor: Dnevno.hr

Ministar gospodarstva Tomislav Ćorić komentirao je pitanje rada nedjeljom.

Kaže, prema anketi koju je provelo njegovo Ministarstvo više od polovice ispitanih izjasnilo se protiv rada nedjeljom.

Smatra, to nam govori da smo još uvijek društvo koje cijeni humane vrijednosti i brigu za čovjeka i obitelj.

“Da je to društvo dalo mandat ovoj Vladi da te vrijednosti očuva, da očuva dostojanstvo čovjeka i da očuva socijalnu pravdu, pokazat ćemo upravo upućivanjem Zakona o trgovini u saborsku raspravu”, rekao je ministar.

Tijekom davanja izjave ministar je parafrazirao i katoličkog sveca, svetog Franju Asiškog, rekavši kako treba početi od onog što je nužno, učiniti moguće, a zatim će se moći učiniti i ono što je nemoguće.

“Nužna je rasprava kakva ta nedjelja treba biti i kako je treba urediti. Uzet ćemo u obzir sve mogućnosti gospodarstva, ali u središtu će ostati radnik i njegova obitelj”, zaključio je ministar.

Franjo Asiški utemeljitelj je franjevačkog reda ili Reda manje braće te suutemeljitelj reda klarisa ili Reda siromašnih gospođa.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.