INSPEKCIJA NAPUSTILA KBC SPLIT! Analiziraju slučaj zamjene identiteta

Autor: Dnevno

U KBC-u Split, inspekcija Ministarstva zdravstva završila je nadzor u slučaju zamjene pacijentica, javlja Nova TV. U sklopu istrage, inspekcija je uzela izjave svih zdravstvenih radnika koji su sudjelovali u zbrinjavanju pacijentica, a od istih je preuzeta preslika sve medicinske dokumentacije.

Analizom te 0dokumentacije utvrdit će se činjenice i u skladu s ovlastima propisanim odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti poduzeti potrebne mjere i aktivnosti, potvrdili su iz Ministarstva zdravstva. Oni su zatražili, a potom i zaprimlili očitovanje Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije s obzirom na to da su pacijentice transportirane njihovim  sanitetskim prijevozom.

Do zamjene je došlo prilikom zaprimanja pacijentica, a dok se jedna oporavila, druga je u međuvremenu preminula te je pokopana. U Grudama ju je pokopala i oplakivala obitelj kojoj ona nije pripadala, dok njena nije ni bila upoznata s činjenicom da je preminula.

OPET ZAMIJENILI PACIJENTA U SPLITU: Osoba preminula , ravnatelj podnosi izvanrednu ostavku! Svi u šoku

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.