Željko Primorac: Sve banke Zorana Milanovića

Autor: Hrsvijet.net

Slučajno ili ne, svaka banka koja dođe u priliku poslovati sa premijerom Zoranom Milanovićem odjednom dobije zamah na hrvatskom tržištu. Premijer valjda zrači nekom prosvijećenom poslovnom energijom koja je zahvatila samo one banke koje su mu bile najbliže.

Nakon dugo godina, još od predratnog vremena, na hrvatskom tržištu pojavit će se i Ljubljanska banka, ovaj put kao Nova ljubljanska banka. Sve hrvatske vlade, od devedesetih naovamo, nisu uspjele riješiti spor sa Slovencima i problem Ljubljanske banke tj. povrata stare devizne štednje hrvatskih građana koju su Slovenci praktički opljačkali, sve dok se nije pojavio Zoki.

Kako je riješen problem Ljubljanske banke vidjet će se uskoro, a ekonomski stručnjaci već sada upozoravaju kako se radi o pljački stoljeća hrvatskih građana i države. Dogovor oko stare devizne štednje bio je preduvjet za ulazak NLB na hrvatsko bankarsko tržište, a sada, nakon postignutog dogovora, vrata su im širom otvorena.

Izvorni članak pročitajte OVDJE .

Autor:Hrsvijet.net
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.