Zdenko Duka, koji su vaši, a koji naši?

Autor: dalje.com

U ponedjeljak je Ministarstvo kulture objavilo popis od 42 neprofitna "medija" koji će za iduću godinu dobiti državne potpore.

– Ne bojte se. Uskoro će vaši doći na vlast, pa ćete onda dobiti novce! – poručio nam je danas predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Zdenko Duka prije nego što je pritisnuo crvenu ikonicu na zaslonu svoga mobitela.

A prije nego što je prekinuo razgovor, mi smo ga pitali kojim se on kriterijima vodio kao član povjerenstva Ministarstva Kulture za dodjelu sredstava neprofitnim medijima.

U ponedjeljak je Ministarstvo kulture objavilo popis od 42 neprofitna “medija” koji će za iduću godinu dobiti državne potpore. A medije smo stavili pod navodnike iz prostog razloga što većina tih portala niti nisu mediji nego web stranice udruga na kojima one izvještavaju o svojim aktivnostima. Tako će se većina medija koje će u idućoj godini financirati država baviti samo s dvije teme: nacionalnim manjinama i seksualnim slobodama.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Autor:dalje.com
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.