fbpx

Ugledni liječnik dr. Herman Vukušić vratio odlikovanje predsjedniku Josipoviću

Autor: MaxPortal

Svjetska veteranska federacija (pridružena organizacija UN-a) na svojoj međunarodnoj konferenciji o psihosocijalnim posljedicama rata održanoj 1998. godine u Dubrovniku otvoreno je pohvalila hrvatske branitelje u njihovim naporima da ratne rane na području regije što prije zacijele.

Dr. Herman Vukušić, psihijatar s Klinike za psihološku medicinu KBC-a Zagreb i međunarodno priznati stručnjak, koji se već dvadesetak godina bavi PTSP-om uputio je Republike Ivi Josipoviću u kojem se odriče Povelje RH koju je, kao sudionik akcije Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu primio 28. prosinca 1993. godine, budući da je predsjednik Josipović istu Povelju dodijelo i udruzi Documenta Vesne Teršelić. U pismu predsjedniku ugledni liječnik piše:

“Kako sam aktivni sudionik Domovinskog rata i jedan od ljudi koji su se dugi niz godina bavili problemima hrvatskih branitelja u Hrvatskoj, što kroz Vladine, što kroz nevladine institucije, mislim da sam po pitanju poslijeratne povijesti ove populacije dobro informiran.

Stoga smatram da je sa Vaše strane u najmanju ruku licemjerno par sati prije dolaska među branitelje “savješću hrvatske” nazivati udrugu koja se svih tih deset godina pod plaštom objektivnosti bavila poglavito ratnim zločinima i povredama ljudskih prava koje su počinile hrvatske snage, a po oslobađanju hrvatskih generala iz Haaga najveći dio njihova “istraživačkog” rada pokazao se netočnim.


Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Autor:MaxPortal
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.