To je grozno! Siromašna djeca ne trebaju ići na školski izlet

Autor: 24 sata

Ogorčeni roditelji iz Sunje upozorili su kako se bore sa siromaštvom, a ravnatelj organizira izlet za 1500 kn. On odgovara da bi imali kad bi prestali pušiti i piti pivo.

Ravnatelj samouvjereno tvrdi kako dio roditelja koji živi na socijalnoj pomoći ima dostatne prihode.

– Apsurd je da nemaju što jesti, a moraju platiti školu u prirodi u Trogiru. Cijena je 1500 kuna za četiri dana po djetetu, a tko nema, ne ide – požalila nam se baka iz Sunje, koja je htjela ostati anonimna kako bi zaštitila unuke i upozorila na diskriminaciju među djecom u ondašnjoj osnovnoj školi.

Dodala je kako ravnatelj nema sluha za roditelje i inzistira na besmislenom putovanju koje su mogli organizirati negdje bliže Sunji i po puno nižoj cijeni.

“A čujte, to je namijenjeno djeci boljeg statusa. Idu na četiri dana, a obići će Trogir, Split, Zadar, slapove Krke, Šibenik. S njima ide do pet voditelja. Nije obavezno i tko ne želi, ne mora ići, no nitko mi ne može reći da se taj novac ne može skupiti tijekom godine. Ako roditelji svaki mjesec odvoje po 200 kuna, to je i više nego dovoljno za put i džeparac”, objašnjava ravnatelj Stjepan Košković. Na opasku kako je nekome tko ne radi ili prima pomoć 200 kuna mnogo novca, kaže da to nije točno.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Autor:24 sata
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.