fbpx

Svjedoci o pucnjavi Josipovićeva savjetnika: Mogao je ubiti Antu Gotovinu i još nas dvadeset

Autor: MaxPortal

Dvadeset svjedoka je potvrdilo da je Josipovićev savjetnik za branitelje Vinko Kovačić Scorpion stavio čovjeku na glavu i vikao "Sad ću te ubiti!". Opalio je rafal i teško ranio specijalca Barišića. Na sudu je oslobođen, a da nitko od svjedoka nije saslušan. Pljačka obiteljske kuće u Livnu još nije istražena.

Umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske Vinko Kovačić, savjetnik za branitelje predsjednika republike Ive Josipovića, oslobođen je optužbe za pokušaj teškog ubojstva pripadnika specijalnih postrojba Ivana Barišića. Rafalna pucnjava u kojoj je ranjen specijalac Barišić dogodila se 5. listopada 1992. u bazi specijalnih postrojbi Alfe na Sljemenu kojom je tada zapovijedao Ante Gotovina. Gotovina je istodobno bio i zamjenik Anti Rosi, zapovjedniku Specijalnih postrojba Hrvatske vojske.

Nakon što smo objavili prvi tekst o toj temi  tražili smo očitovanje Ureda predsjednika Republike Hrvatske, desetak dana smo se dopisivali i pregovarali s Pantovčakom, da bi nam na dopis, poslan 18. rujna, iz Ureda predsjednika odgovorili 1. listopada 2014.  Trinaest dana trebalo im je da odgovore na jedno od desetak pitanja koje smo im uputili.

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.


Autor:MaxPortal
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.