fbpx

Što plaćaju hrvatski porezni obveznici: Kratka antologija govora mržnje tjednika ‘Novosti’

Autor: hkv.hr

Međutim, niti su provokativne naslovnice „Novosti" iznimka, niti sadržaj tog tjednika inače imalo odudara od provokativne i skandalozne uređivačke politike koja se je na tim naslovnicama manifestirala.

Samostalni srbijanski tjednik „Novosti” već je nekoliko puta izazvao pozornost šire javnosti svojim skandaloznim naslovnicama u kojima su se na najbezočniji način izrugivale neke od temeljnih vrijednosti hrvatskog društva. Naslovnica s porukom „obadva, obadva su pala!” do sada je izazvala najsnažnije reakcije, pa je doživjela osudu i od strane predsjednika države Ive Josipovića. Međutim, niti su provokativne naslovnice „Novosti” iznimka, niti sadržaj tog tjednika inače imalo odudara od provokativne i skandalozne uređivačke politike koja se je na tim naslovnicama manifestirala.

Ne tako može proći niti jedan broj „Novosti”, a da se u tome broju ne može pronaći čitav niz rečenica koje spadaju u školske primjere govora mržnja. Mete su pritom stalne: branitelji, Crkva, hrvatska država, Hrvatski nogometni savez…

 


Izvorni članak pročitajte ovdje.

Autor:hkv.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.