Slučaj Đakovština – osuđeni jer su samljeli i za 45 milijuna kuna prodali žito iz rezervi

Autor: Jutarnji list

Županijski sud u Osijeku donio je nepravomoćne presude optuženima u ovom slučaju.

Nakon više od tri i pol godine od otkrivanja afere Đakovština, kada je utvrđeno da je iz silosa ove tvrtke u kojoj su se čuvale strateške državne robne rezerve žita i uljarica, među kojima i žitarice i uljarice privatnih kooperanata, nestalo gotovo 29 milijuna kilograma robe, Županijski sud u Osijeku donio je nepravomoćne presude optuženima u ovom slučaju.

Tako je bivši član Uprave ove tvrtke Paško Gašpar osuđen na 4 godine i 8 mjeseci, rukovoditelj skladišta Ivan Vuksanović na 2,5 godine, dok je tehnolozima Željku Periću i Marijanu Bakuli te Martinu Županu i gospodarskoj inspektorici Ani Lasić izrečena kazna zatvora u trajanju od po jedne godine, uvjetno na četiri godine. Zbog ove afere nakon njezina otkrivanja u istražnom je zatvoru završio i tadanji predsjednik uprave Mijo Matić, koji nije dočekao početak suđenja, budući da je preminuo u istražnom zatvoru.

Izvorni članak pročitajte ovdje.

Autor:Jutarnji list
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.