SKOJ-evci su 1982. htjeli kamenovati prvo hodočašće mladih iz Solina u Sinj

Autor: Hu-benedikt.hr

"Kad smo se započeli susretati u ovoj crkvi, nismo gotovo ništa znali o svetom Filipu Neriju ni o njegovoj duhovnosti, ali smo providonosno baštinili taj duh", napisao sam u tekstu "Pet godina u crkvi svetog Filipa", u šestom broju biltena "Tribina" spomenute splitske akademske crkve, koji je objavljen u prosincu 1988.

Kad uhvatite malo više godina, odnosno, kad počnete brojiti unazad od pedesete prema stotoj, kako nas je tamo davnih osamdesetih u prošlom stoljeću poučio naš veliki misionar pater Ante Gabrić, nekako vam sve češće u pamet dolaze sjećanja na mlade dane

Uistinu je lijepo sjetiti se dana kad ste imali nešto više od dvadeset godina, kad je izgledalo gotovo nestvarno da će jednog dana nestati komunistički okovi koji su nas Hrvate držali u tamnici naroda zvanoj SFRJ, gdje su vjernici bili građani drugoga reda. I danas s odmakom od gotovo trideset godina možete proniknuti neke događaje za koje onda niste ni u snu sanjali da bi se mogli tako razvijati, da tek sada donekle razumijete Božje naume, i konačno najvažnije od sjećanja je da same sebe podsvjestite na zanos iz mladenačkih dana, kako vjerski, tako i nacionalni i općenito ljudski, kojeg treba uvijek iznova njegovati i razvijati, naravno, sada u skladu s novim okolnostima i perspektivama.

‘Tribina’ sv. Filipa

“Kad smo se započeli susretati u ovoj crkvi, nismo gotovo ništa znali o svetom Filipu Neriju ni o njegovoj duhovnosti, ali smo providonosno baštinili taj duh”, napisao sam u tekstu “Pet godina u crkvi svetog Filipa”, u šestom broju biltena “Tribina” spomenute splitske akademske crkve, koji je objavljen u prosincu 1988. 

Članak u cijelosti pročitajte ovdje.

Autor:Hu-benedikt.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.